Terugblik boostdag: leuke kennismaking met nieuwe collega’s

Terugblik boostdag: leuke kennismaking met nieuwe collega’s

2020-02-17

4 min leestijd | Events

Dinsdag 4 februari organiseerden we een boostdag voor alle 60 (!) nieuwe medewerkers van accon■avm. Een dag vol inspirerende workshops, interessante sprekers en teamspirit! Lees de terugblik met reacties van deelnemers.

Warm onthaal
Rond 9.30 uur verzamelden 60 nieuwe collega’s zich op een mooie locatie in de natuur: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Een gevarieerde groep met collega’s van allerlei vestigingen, verschillende functies en alle ervaringsniveaus.
De boostdag werd afgetrapt door HR Directeur Merel Schoonmade. Daarna interviewde Oetse Wijma de leden van de raad van bestuur. Op interactieve wijze maakten collega’s kennis met de geschiedenis, kernwaarden en doelstellingen van accon■avm. Waaruit blijkt: de mens staat centraal bij accon■avm.
Tot slot praatte Merel Schoonmade de deelnemers bij over een belangrijke doelstelling van accon■avm: de medewerkers op #1 zetten. Wat is ervoor nodig om dit doel te bereiken? En hoe dragen de workshops van de boostdag hieraan bij?

Aan de slag!
Daarna stonden er drie workshops op het programma:

  • Workshop gedragsstijlen volgens DISC-methode
  • Feedback geven en ontvangen
  • Workshop over persoonlijk leiderschap

Elke collega volgde een van deze workshops. Daarna kregen collega’s meer uitleg over de traineeships en persoonlijke ontwikkelprogramma’s van de accon■avm Academy.

Reactie deelnemers
Tijdens de lunchpauze deelden collega’s hun ervaringen met elkaar.
Carmen Rave, Secretaresse: “De DISC-workshop werkt echt als een eyeopener! Niet alleen om inzicht te krijgen in je eigen voorkeursgedragsstijl, maar ook om de talenten en krachten van anderen te zien en hiervan te profiteren.”

Maarten Vos, Junior Juridisch Adviseur: “Ik volgde de workshop ‘feedback geven en ontvangen’. We zien feedback vaak als negatief óf positief, maar dat ligt genuanceerder. Het belangrijkste leerpunt voor mij: vraag zelf om feedback, want dat is goed voor je leercurve.”

Payroll Advisor: “Goed om aandacht te schenken aan je ambities en doelen én wat je nodig hebt om deze te behalen. De inzichten die ik in deze workshop heb opgedaan kan ik straks inzetten voor mijn persoonlijke ontwikkelplan .”

Spreker met een missie
Terwijl deelnemers elkaar beter leerden kennen tijdens de pauze, stond de gastspreker klaar achter de coulissen. Om 14.00 uur was het zover: een inspirerende sessie door Joseph Oubelkas!
Joseph is schrijver van het boek ‘400 brieven aan mijn moeder’, een verhaal over zijn onterechte gevangenschap in Marokko. Zijn verhaal kreeg veel media-aandacht in binnen- en buitenland. Josephs verhaal maakte diepe indruk.

Reactie van deelnemers:
“Een indrukwekkend verhaal. En tegelijk ook inspirerend: Joseph laat zien dat je zelf bepaalt hoe je omgaat met tegenslagen.”
“Joseph laat zien dat als je echt iets wil, je het kunt bereiken.”

En garde!
Na de sessie van Joseph was het tijd voor luchtigere stof. Collega’s werden ingedeeld in twee groepen. Groep 1 volgde een workshop schermen en groep 2 ging naar buiten voor een workshop boogschieten.

Gezellige afsluiting
Tot slot werd er gezamenlijk afgesloten met een gezellig diner. Deelnemers kijken terug op een geslaagde boostdag.


Carmen Rave: “Leuk om collega’s van andere vestigingen en disciplines te ontmoeten. Een hele afwisselende dag, met een goede mix van luisteren, doen en je laten inspireren. Een fijne ‘boost’ voor mijn carrière bij accon■avm!”

Ontdek onze vacatures