Accon avm is anders: dit wist je nog niet over ons!

Accon avm is anders: dit wist je nog niet over ons!

2019-09-29

4 min leestijd | Nieuws

Accountantskantoren zijn overal te vinden. Alleen Nederland telt al meer dan 2000 zelfstandige kantoren, sommige zelfs met meerdere vestigingen. Groot, klein, nationaal en internationaal. Maar wat maakt accon■avm nou anders dan al die anderen? In deze blog vertellen we wat je nog niet wist over ons!

Agrarische coöperatie
We nemen je even mee terug in de tijd, ver terug in de tijd. We spoelen terug naar 1917, het jaar waarin de agrarische coöperatie door ons moederbedrijf werd opgericht in Friesland. Leeuwarden om precies te zijn. Het bedrijf groeide al snel uit tot een landelijke, full-service advies en accountancyorganisatie voor met name het MKB. Twee jaar geleden vierden we ons 100-jarig bestaan. Een prachtige mijlpaal.

Actief in alle branches
In de laatste 100 jaar is er natuurlijk een hoop veranderd. Inmiddels helpen we met meer dan 1000 medewerkers onze klanten verder. Agro is nog steeds een belangrijk onderdeel, we zijn bijvoorbeeld marktleider in melkvee, maar onze klantportefeuille is veel meer dan dat. We werken voor organisaties in het publieke domein, het MKB, in de zorg en het grootbedrijf. Erg divers dus.

Top 10 accountantskantoor
accon■avm is één van de top 10 grootste accountantskantoren van Nederland. We zijn zelfs het grootste zelfstandige accountancykantoor van het land.

Melissa Iman, Junior Belastingadviseur, schreef onlangs over de verschillen tussen een big four-kantoor en accon■avm. Ze werkte voorheen bij een big four-kantoor, maar inmiddels al twee jaar bij ons. Benieuwd naar de verschillen? Lees hier haar ervaringen.

Geen partnerstructuur
accon■avm is een coöperatie zonder partnerstructuur, in tegenstelling tot veel kantoren uit de traditionele top 10. Onze winst vloeit terug in de organisatie en in onze medewerkers. Continuïteit en kwaliteit gaan vóór winststreven. Het welzijn en succes van ondernemers en medewerkers staan op #1. En dat voel je als medewerker. Monique van Lijssel, lid van de Raad van Bestuur, schreef hier onlangs nog een artikel over op accountant.nl. Zij geeft aan dat kwaliteit óók en vooral zichtbaar is in de menselijke maat van een organisatie.
Dát bepaalt de daadwerkelijke ondernemingswaarde. Lees het volledige artikel hier.

Fusie tussen Accon en AVM
De naam accon■avm komt voort uit een fusie tussen Accon en AVM in 2006. AVM, opgericht in 1917 drukte bijna 90 jaar lang een stempel op ondernemend Friesland. Een partij die maatschappelijke betrokkenheid in de praktijk bracht, ver voordat het modieus werd.

Landelijke dekking
Met 45 vestigingen in Nederland hebben we een landelijke dekking. Op zoek naar een nieuwe baan? Dan is er eigenlijk altijd wel een accon■avm vestiging in de buurt. Op de corporate website is een kantoor-finder, zodat je snel kunt zien welke vestiging bij jou om de hoek zit. Ondanks de vele kantoren, werken we toch locatie-onafhankelijk. We zoeken de ondernemer graag op, waar hij of zij ook onderneemt.

+1000 medewerkers
Verspreid over het land werken we met meer dan 1000 medewerkers aan het succes van onze klanten. Onder andere op ons hoofdkantoor in Arnhem, waar ongeveer 50 medewerkers werkzaam zijn.

Benieuwd naar een baan bij jou in de buurt? Kijk dan even op https://www.werkenbijacconavm.nl/vacatures voor ons actuele aanbod vacatures. Hopelijk weet je nu nét iets meer over ons. Toch nog vragen? Stel ze gerust!

Ontdek onze vacatures