We scoren maximaal op ‘werkgeverschap’

We scoren maximaal op ‘werkgeverschap’

2018-11-13

3 min leestijd | Nieuws

Vijf sterren, het hoogst haalbare, scoort accon avm dit jaar op het onderdeel ‘werkgeverschap’ in de MT500-lijst van Management Team. “Een geweldige prestatie waar we erg trots op zijn”, aldus Peter Feijtel, voorzitter van Raad van Bestuur bij accon avm. “We hebben de afgelopen jaren vol ingezet op het verbeteren van ons werkgeverschap en dit resultaat is een mooie bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen.”

Het begint bij je eigen medewerkers
“Een paar jaar geleden zagen we dat de uitstroom hoger was dan wenselijk. Dit kwam onder andere door te weinig begeleiding en de soms wat gesloten cultuur. Toen we dit signaleerden, zijn we meteen overgegaan tot actie en hebben we hard gewerkt om de zaken weer op de rit te krijgen. We hebben met de Raad van Bestuur veel zaken bespreekbaar gemaakt en nieuwe mensen aangesteld om intern de begeleiding te optimaliseren.”

“Hier plukken we nu de eerste vruchten van. We zien dat de uitstroom afneemt en dat zelfs bij een afdeling als Controlepraktijk er afgelopen periode helemaal geen uitstroom meer is geweest. Natuurlijk kunnen we op veel punten nog groeien en moeten er nog zaken worden verbeterd, dat zal altijd zo zijn. Maar de eerste stappen hebben we gezet.”

Werken voor een hoger doel
“Naast dat we ons de afgelopen jaren hebben ingezet om intern zaken te verbeteren, zijn we ook bezig geweest met het herontdekken van onze roots. Afgelopen jaar bestond accon avm namelijk 100 jaar. Onze roots liggen in het Rijnlands model, een model dat uitgaat van de 3P’s: Profit, People en Planet. We vinden het daarom belangrijk dat we niet alleen de focus leggen op het behalen van winst, maar er moet ook zeker net zoveel aandacht zijn voor persoonlijke ontwikkeling en het gelukkig maken van je klant en jezelf. Als we iets voor onze klanten kunnen doen buiten onze dienstverlening om, dan willen we ook daar ook graag in ondersteunen.”

We doen het samen
“Daarnaast geloven we bij accon avm in het werken in teams. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. De ene persoon is commercieel heel erg sterk en de ander is sterk in het organiseren en punctueel afwerken van taken. Volgens onze visie moet je doen waar je goed in bent. Daar krijg je niet alleen zelf de meeste energie van, het levert ook voor ons als bedrijf het meeste op. Een win-win situatie.”

2019
“Voor komend jaar willen we deze beweging doorzetten. De verschillende vestigingen moeten zelfstandig verder bouwen aan de teamspirit, de open bedrijfscultuur en het werken vanuit de 3P’s. De maximale score op één onderdeel behalen is natuurlijk al mooi, maar de maximale score op alle onderdelen van de MT500-lijst zou pas echt de kroon op ons werk zijn.”

Ontdek onze vacatures