Aspirant accountmanager, vader en topsporter!

Aspirant accountmanager, vader en topsporter!

4 min leestijd | Nieuws

Hij is net vader geworden van een prachtige dochter, hij speelt Europacup-wedstrijden met zijn handbalteam Hurry-Up én hij is derdejaars stagiair aspirant accountmanager bij accon avm. Hoe Ronald Suelmann dit allemaal combineert? Dat vertelt hij graag aan je.

Een studie, stagelopen en topsport beoefenen, hoe combineer je dat?
“Eigenlijk is het heel simpel. Je moet het gewoon doen. Ik weet eigenlijk ook niet beter dan dat ik een ‘druk’ leven heb. Ook tijdens mijn middelbareschooltijd ging ik al elke avond trainen, dus ik ben misschien ook niet anders gewend.”

En nu ben je ook nog eens vader?
“Ja, geweldig! We genieten enorm van onze dochter Jolien. Natuurlijk is het even wennen en moet je thuis iets meer afstemmen. Gelukkig vind ik alles wat ik doe, écht leuk en krijg ik er juist energie van.”

Krijg je nog extra hulp van accon avm om dit alles te combineren?
“Accon avm helpt mij zeker. Ik heb in het begin van mijn stage veel begeleiding gekregen en ze geven je veel vrijheid. Het belangrijkste is dat je je uren maakt en goed werkt levert. Hoe je dat doet, daar ben je vrij in. Zo heb ik aan het begin van het jaar meer uren gewerkt waardoor ik nu aan het einde van het jaar wat meer vrij kan nemen. Ideaal nu ik een dochter heb en Europese wedstrijden speel.”

Kun je zelf bepalen hoe laat je begint en naar huis gaat?
“Persoonlijk ben ik meer van een vast ritme, daarom begin ik altijd gewoon om 8 uur en ga ik om 17 uur naar huis. Maar in principe geeft accon avm je hier ook veel vrijheid in. Er zijn collega’s die soms pas tussen 9 en 10 uur binnenkomen lopen.”

Je bent bijna klaar met je stage, wat wil je daarna gaan doen?
“Ik heb het erg naar mijn zin bij accon avm. Er is in de afgelopen drie jaar veel veranderd en deze verandering vind ik erg leuk. Zo waren alle dossiers drie jaar geleden nog gewoon uitgeprint op papier, nu is inmiddels alles digitaal. Ook worden de jaarrekeningen anders opgesteld en kijken we meer naar de risico’s voor de ondernemers. Het is een uitdagende baan en ik heb superfijne collega’s. Dus als het even kan, wil ik hier graag blijven werken.”

Zijn er ook verbeterpunten voor accon avm?
“Natuurlijk, die zijn er bij elke werkgever wel. Als ik echt iets moet noemen dan zou het kennisdeling zijn. We hebben heel veel kennis en ervaring in huis. Accon avm vindt het heel belangrijk dat deze kennis gedeeld wordt. Daarnaast hechten ze er veel waarde aan om te investeren in nieuwe kennis. Juist omdat dit zo belangrijk is, is het soms nog een beetje zoeken naar hoe we dit het beste kunnen doen zodat we er allemaal zoveel mogelijk van leren. Ik denk dat we hier nog wel stappen in kunnen zetten.”

Wat is je advies aan andere studenten die hun stage willen combineren met een druk ‘sociaal’ leven?
“Zie werk als werk, en zie sport als hobby. Zorg dat je plezier hebt in wat je doet, dan gaat het allemaal een stuk makkelijker.”

Wil jij ook werken bij accon avm? Bekijk hier dan onze vacatures.