Blijf jezelf ontwikkelen als salarisadministrateur

Blijf jezelf ontwikkelen als salarisadministrateur

2020-05-28

5 min leestijd | Nieuws

Door: Alexander van Kleij, Directeur Werkgeversservice

Wat zijn je ontwikkelmogelijkheden als salarisadministrateur of HR-adviseur bij accon■avm? En hoe zorgen we ervoor dat jij met plezier aan de slag gaat voor onze klanten? Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaringen.

Over de werkgeversservice
In het kort: werkgeversservice is de discipline binnen accon■avm die zorgt voor alle werkgeverszaken van onze duizenden klanten. Als salarisadministrateur of HR-adviseur betekent dat: volop afwisseling! De ene dag verzorg je de loonadministratie voor een ICT-bedrijf, de andere dag help je een retailondernemer met arbeidscontracten. Met ruim 50 werkgeversservicecollega’s bedienen we ruim 6.000 werkgevers. Een omvangrijke discipline, dus!

Mijn groeipad bij accon■avm
Om je een inkijkje te geven in de doorgroeikansen bij accon■avm, neem ik je graag mee in mijn carrièreverhaal. In 2013 kwam ik in dienst als HR-adviseur. Vrij snel daarna werd ik ook teamleider van het internationale WGS-team. We helpen bij accon■avm namelijk ook buitenlandse bedrijven met werknemers of een vestiging in Nederland, wat veel extra (advies)werk met zich meebrengt.

Al vrij snel kreeg ik de kans om ook buiten mijn dubbelfunctie kennis en ervaring op te doen. Zo zocht ik regelmatig contact met collega-adviseurs en andere disciplines om meer uniformiteit te creëren in onze fullservice dienstverlening. De eerste WGS-dag sinds jaren werd door mij georganiseerd, over het dessertbuffet wordt nu nog gesproken!

Verder zorgde ik voor strategische input voor het programma Boeien & Groeien: een ontwikkelprogramma voor medewerkers van accon■avm. Superleuke projecten!

Trots en dankbaar
Begin 2019 werd ik verrast door de vraag van de Raad van Bestuur of ik de nieuwe Directeur Werkgeversservice wilde worden. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken, want ik wilde meer groeien in leiderschap en verantwoordelijkheid. Dus ik zei natuurlijk ‘ja’!

Typisch accon■avm
De vrijheid en verantwoordelijkheid die je bij ons krijgt, is wat mij betreft typerend voor accon■avm. Zelf heb ik het ook ervaren: als je je met passie inzet voor je vak, dan wordt dat erkend door je collega’s. En doorgroeikansen zijn er bijna altijd wel. Met 40+ kantoren en 1000+ collega’s is er veel mogelijk.

Kennis updaten
Doorgroeien betekent ook: je kennis verrijken. Dat zit bij werkgeversservice wel goed, mede dankzij onze aansluiting bij het NIRPA: het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting. Dit betekent dat elke salarisadministrateur NIRPA-gecertificeerd wordt en deelneemt aan scholing via Permanente Educatie.

Kom je bij ons werken, dan kun je je kennis dus continu updaten via opleidingen en cursussen. En wil je nóg meer? Via onze eigen accon■avm academy kun je extra trainingen volgen.

100% digitaal
Up-to-date blijven en toekomstgericht werken, dat zit in ons DNA. Daarom zorgen we er ook voor dat jij alle digitale en hardware tools hebt om snel en accuraat te werken. Onze werkgeversservice is 100% digitaal, we lopen daarbij voorop in de accountancywereld. We gebruiken Loket.nl, heel efficiënt en klantgericht. Ons werkproces is dan ook nauwelijks veranderd sinds we bijna allemaal thuiswerken vanwege het coronavirus. Wel zo prettig!

Nog lang niet uitgeleerd
Als je start bij onze werkgeversservice, hoef je dus niet bang te zijn voor verveling. De afwisseling, doorgroeimogelijkheden én ruimte voor eigen initiatief zijn voor mij grote pluspunten.

Daarom blijf ik voorlopig bij accon■avm, want ik ben nog lang niet uitgeleerd hier. Toevallig start ik volgende week met een leergang adviseren, waar ik samen met adviseurs van andere disciplines aan de slag ga om mijn adviesvaardigheden verder te verbeteren. Wil jij jouw carrièrekansen ook ontdekken? Neem een kijkje bij onze vacatures, en wie weet mag ik jou binnenkort in ons team verwelkomen!

Meer lezen?
Tip: lees ook eens het verhaal van Payroll Advisor Sander Kant, die een uitwisseling deed met ons partnerkantoor Dornbach in Koblenz, Duitsland. Of bekijk onze pagina waarin je alles leest over werken als salarisadministrateur bij accon■avm.

Ontdek onze vacatures