Een dag van een Assistent Accountant bij Accon avm

Een dag van een Assistent Accountant bij Accon avm

2021-03-19

4 min leestijd | Nieuws

Hoe ziet een dag van een assistent accountant bij accon▪avm er nu echt uit? Werk je echt dicht bij de ondernemer? En hoe zijn de doorgroeimogelijkheden? Wij vroegen het Arnout de Vries, Assistent Accountant in Leerdam.

Werken vanuit je eigen kracht
Arnout de Vries: "Ik werk nu zo’n drie jaar bij accon▪avm. Eerst als Assistent Account, inmiddels als Relatiebeheerder. Dit houdt letterlijk in dat ik de relatie beheer met de klant. Ik ben het eerste aanspreekpunt, vraagbaken, de vertrouwenspersoon én adviseur in één. In Leerdam hebben we een hele fijne werkwijze: we werken namelijk in mini-teams voor een klant. Het team bestaat uit een accountant, een relatiebeheerder en jouw toekomstige functie, een assistent accountant. Samen hebben we een eigen klantenportefeuille; in mijn team zijn dat ongeveer tachtig klanten."

Ontwikkel jezelf elke dag weer een beetje meer
"Voor deze klanten stellen we de jaarcijfers van afgelopen jaar op, voor sommige klanten verwerken we de administratie en we geven de klanten gevraagd en ongevraagd advies op veel vlakken. Dit loopt uiteen van bedrijfsoverdrachten, personeelsbeleid, visie en strategie tot aan fiscaliteit. Nadat we de dossiers hebben opgebouwd, gaan we langs bij de klanten om dit te bespreken. Als assistent accountant word je bij ons echt overal in meegenomen. We nemen je mee met het proces van het opstellen van jaarrekeningen.

Als je dit onder de knie hebt ga je met een ervaren accountant mee naar klanten om deze jaarrekeningen te bespreken. Op deze manier leer je de klanten echt kennen, en zij jou. Nadat je je weg hebt gevonden binnen onze locatie, krijg je als assistent accountant klanten toegewezen en ben jij het vaste aanspreekpunt voor deze klant. Zo krijg jij steeds meer ervaring en groei je door in je functie! Een vervolgstap voor jouw carrière bij accon▪avm zou dan relatiebeheerder kunnen zijn."

Van financiële/fiscale aspecten tot aan familiebelangen
"Wat ik persoonlijk een leuke klantcasus vond, betreft een echt familiebedrijf. De vader is een aantal jaar geleden een eigen onderneming gestart, waarin zijn zoon inmiddels ook werkzaam is. Zij hebben ons toen gevraagd om te helpen bij de overdracht van deze onderneming. Bij zo’n vraag krijg je met veel verschillende aspecten te maken. Er zit natuurlijk een financiële en fiscale kant aan, maar wat misschien nog veel belangrijker is, zijn de relaties binnen de familie. Een vraag waarmee we ons bezig hielden was: hoe schenk je als vader een deel van de onderneming aan je zoon als je gezin uit meerdere kinderen bestaat?"

Even concreet, wat doet een assistent accountant tijdens deze casus?

  • De uitvraag voor de waardebepaling van de onderneming
  • Samen met de accountant op gesprek bij de vader & zoon
  • Het aansturen van de notaris om de overdracht te regelen
  • De zoon helpen met het oprichten van een eigen holding
  • Kortom: het verzorgen van het gehele traject zodat we de overdracht kunnen realiseren.

Toe aan een volgende stap in je carrière?
"Groot zijn door klein te blijven, dat vind ik de kracht van accon▪avm. We werken in kleine teams, waardoor je van elkaar leert. Daarnaast staat er altijd een groot team van professionals voor je klaar als je zelf even het antwoord niet weet op een vraagstuk. In jouw functie is het belangrijk om een goede band op te bouwen met je klant en elkaar goed te leren kennen. Als je een goede gesprekspartner bent voor je klanten, bouw je een vertrouwensrelatie op en zullen ze je om advies vragen over de meest uitlopende zaken."

Wil jij mijn nieuwe collega worden? Bekijk de assistent accountant vacatures bij jou in de buurt!

Ontdek onze vacatures