Een dag van een trainee Salarisadministrateur bij Accon avm

Een dag van een trainee Salarisadministrateur bij Accon avm

2020-05-25

5 min leestijd | Nieuws

Hoe ziet een dag van een trainee salarisadministrateur bij accon▪avm er nu echt uit? Wat zijn je verantwoordelijkheden? En hoe zijn de doorgroeimogelijkheden? Wij vroegen het Liza Qazi-Ceton, trainee in Gorinchem.

Geen dag is hetzelfde
Liza Qazi-Ceton: "Ik ben in september 2018 begonnen als trainee salarisadministrateur bij accon▪avm op het kantoor in Gorinchem. Een van de leukste aspecten van mijn trainee functie is de afwisseling en de hoeveelheid klantcontact. Je ondersteunt de werkgever met de regels, wetgeving, vergoedingen etc.

Als ik 's ochtends binnen kom, bekijk ik eerst mijn mailbox en prioriteer ik mijn e-mails. Wat heeft spoed en moet meteen beantwoord worden en wat kan later? Daarna bel ik een aantal klanten om ze te helpen met hun vragen over de personeelsadministratie. Ook heb ik een belafspraak met de Belastingdienst om gegevens voor een klant te wijzigen. In de middag werk ik samen met een ervaren salarisadministrateur voor de grotere klanten waarvan de cao’s wat lastiger zijn, zodat ik kan meekijken hoe dit wordt opgepakt. Dit doe je op locatie of je gaat naar de klant toe."

Meer dan alleen cijfers
"Kom je hier als trainee binnen, dan is het absoluut niet zo dat je geen eigen verantwoordelijkheden krijgt. Je krijgt de ruimte om van alles wat te leren en te kijken waar je interesse ligt, je kunt zelf die kans pakken. Een interessant klantvraagstuk waar ik recentelijk mee bezig ben geweest is een verandering van rechtsvorm van een organisatie. Stel, een bedrijf wordt een v.o.f. Er komen dan heel veel aspecten bij kijken: nieuwe administratie opzetten, aangiftemelding voor de Belastingdienst aanpassen, pensioen wijzigingen doorgeven en verzoeken indienen. En eventueel ook nog andere wensen van de klant oppakken."

Zo voer je heel veel verschillende werkzaamheden uit binnen de administratie van de klant, en komt er ook een stukje advies bij kijken. Naar mijn idee ben je als salarisadministrateur ook niet alleen maar met de cijfers bezig, je hebt ook echt een adviserende rol naar klanten toe.’’

Kennisdeling is de sleutel van succes
"Accon avm organiseert twee ker per jaar een landelijke introductiedag waarmee je kennis maakt met de organisatie en alle andere nieuwe collega’s. Als je hier binnenkomt als trainee krijg je een uitgebreid inwerktraject. Je kijkt mee met meerdere collega’s die verschillende specialisaties hebben, zo leer je ontzettend veel tijdens je 2-jaar durende traineetraject. Je kunt altijd bij je collega’s of begeleider terecht met je vragen over moeilijkheden die je tegenkomt of als je vragen hebt bij het inrichten van een omgeving zoals Loket. Een keer per jaar hebben we een ‘’WGS-dag’’. Op deze dag komt iedereen van WGS samen om kennis uit te delen, nieuwe regelingen te bespreken, is er een gezellige activiteit en afsluitend hebben we samen een diner."

Creëer je eigen groeipad
"Wat ik belangrijk vind bij een werkgever, is dat je doorgroeimogelijkheden hebt. Bij accon▪avm kun je alle kanten opgaan. Als trainee volg je via de accon▪avm academy de vakopleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Daarnaast helpen ze je met kijken naar je groeipad, wat wil je doen over een aantal jaar? Je kunt ervoor kiezen om de vakopleiding Payroll Services (VPS) te behalen, zodat je een specialist wordt. Of kies je voor meer verdieping? Dan heb je ook de mogelijkheid om de opleiding Compensation & Benefits Consultant (CPC) te volgen, hiermee leer je alle belangrijke facetten rondom beloningsbeleid. De keuze is aan jou!"

Word jij mijn collega?
"accon▪avm is een grote speler op de markt, maar in hun doen en laten blijven ze persoonlijk. Ik ervaar de flexibiliteit van mijn werkgever als een groot voordeel. Je hebt geen verplichte starttijd van een werkdag, heel handig als je bijvoorbeeld eerst de kids naar de opvang of school moet brengen. En nog een leuke pre: de gezellige teamsfeer (denk aan een vrijmibo, kookworkshop, kerstdiner of een dagje naar de Efteling). Het draait tenslotte om meer dan alleen werk!"

Ben jij na het lezen van het verhaal van Liza enthousiast geworden? Bekijk dan onze actuele trainee salarisadministratie vacatures!

Ontdek onze vacatures