Groei door naar jouw droombaan binnen Accon avm

Groei door naar jouw droombaan binnen Accon avm

2020-05-28

5 min leestijd | Nieuws

Maak kennis met Patricia van 't Slot
Patricia is 23 jaar en werkt inmiddels 5,5 jaar binnen de Werkgeversservice (WGS) in Veenendaal. Patricia komt uit een groot gezin en woont nog thuis, op een halfuurtje afstand van kantoor Veenendaal. Naast haar fulltimebaan en een cursus die ze volgt, vindt ze het leuk om met vriendinnen af te spreken in haar vrije tijd.

Toen Patricia van de HAVO kwam wist ze niet goed wat ze wilde gaan worden en welke vervolgopleiding ze ging kiezen. Ze kwam in contact met een collega van accon▪avm en die maakte haar nieuwsgierig naar een functie binnen de werkgeversservice (WGS). Ze ging op gesprek en werd aangenomen! Redelijk onbezonnen ging ze dit avontuur aan en dit pakte goed uit. Als trainee begon ze haar loopbaan en inmiddels is ze doorgegroeid tot teamleider.

Hoe helpt accon▪avm je ontwikkelen?
Patricia: "Wat mij aansprak is de mogelijkheid tot opleiding om salarisadministrateur te worden. Ik had nog geen vervolgopleiding gedaan en nog niet de juiste kennis in huis. Als trainee startte ik de opleiding PDL (praktijkdiploma loonadministratie) die een halfjaar duurde. Vervolgens deed ik de opleiding VPS (vakopleiding payroll services) die anderhalf jaar duurde. Hiermee heb ik mijzelf ontwikkeld van trainee tot vakkundig specialist. Na twee jaar ben ik dan ook doorgegroeid tot de functie salarisadministrateur. Dit werd mogelijk gemaakt door de accon▪avm academy die dit faciliteert en deze mogelijkheden aanbiedt.

Toen mijn voormalige teamleider vorig jaar een stap kon maken, kwam er een functie van teamleider vrij. Ik werd hiervoor gevraagd en vond het een hele mooie, nieuwe uitdaging. Binnen 5 jaar was ik al teamleider, dat had ik van te voren nooit verwacht toen ik hier kwam werken. De verantwoordelijkheid die ik bij mijn nieuwe rol kreeg, was in het begin even pittig, maar je groeit daar vanzelf in."

De accon▪avm academy
"De opleidingen PDL en VPS heb ik gevolgd om betere vakkennis te krijgen. Het kantoor in Veenendaal heeft enkele internationale klanten, onder andere Duitse klanten. Om deze reden heb ik twee cursussen Duits gevolgd. Momenteel volg ik de opleiding boekhouding, om bepaalde vraagstukken beter te kunnen begrijpen. Onze interne academy biedt deze mogelijkheden en dat vind ik echt een pluspunt van mijn werkgever. Er is jaarlijks ook een “WGS-dag” waar alle collega’s van het land bij elkaar komen en hun vakkennis wordt bijgespijkerd met actuele onderwerpen of wetgeving die is aangepast. En er wordt altijd een leuke activiteit georganiseerd. Een leerzame en leuke dag!"

Elke functie is een doorgroeifunctie
"Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van wat je wilt. Als je als trainee start, groei je door tot een vakkundig salarisadministrateur. Als salarisadministrateur kun je jezelf specialiseren of doorgroeien tot senior salarisadministrateur. Ook kun je van salarisadministrateur doorgroeien tot teamleider. Of je kunt richting HR-advies doorgroeien. Het is maar net welke route jij leuk vindt en welke ontwikkeling je wilt doormaken! Persoonlijk vind ik mijn werk goed te combineren met een studie/cursus er naast. Natuurlijk vergt het discipline om ‘s avonds of in het weekend nog aan de studie te zitten, maar ik houd genoeg tijd over voor mijn sociale leven!"

‘Haar’ locatie in Veenendaal
Patricia ervaart een leuke, ontspannen sfeer binnen zowel het team als de organisatie. Het team in Veenendaal is vrij jong en divers. Op vrijdagmiddag is er een vrijdagmiddagborrel die altijd erg gezellig is. Wat ze erg belangrijk en fijn vindt is de vrijheid die ze krijgt en de ruimte voor ideeën. Ook is er geregeld een teamuitje, een gezellig samenzijn in een andere setting.

Word jij mijn nieuwe collega?
"Bij accon▪avm kun je jezelf ontwikkelen, krijg je de vrijheid en ruimte om ideeën te kunnen opperen en te implementeren. De sfeer is erg goed en band met de collega’s ook. Het leukst vind ik om klanten te kunnen helpen en blij te maken met het oplossen van vraagstukken. Daarnaast het teamgevoel om elke maand weer met z’n allen de deadline te behalen. Successen worden met elkaar gehaald en gevierd! "
Wil jij dit ook? Bekijk onze Werkgeversservice vacatures!

Ontdek onze vacatures