Groeien of stabiliseren, waar ligt jouw kracht?

Groeien of stabiliseren, waar ligt jouw kracht?

2020-01-12

4 min leestijd | Nieuws

Een blog van Jessica Jansen-Goedhals

Bij sommige mensen uit mijn omgeving sta ik bekend als het vrouwtje dat rondrijdt in het zwart-witte monstertje. Als ik in de auto zit, weet ik goed wat ik wil en ik ben dan ook vrij zelfverzekerd achter het stuur. Zo weet ik wanneer ik wat gas bij moet geven, maar ook wanneer ik van het gas af moet. Als er een bochtje komt, duik ik in de binnenbocht zonder gas terug te nemen. Ik ken deze auto inmiddels al 5 jaar, waardoor ik perfect weet wat hij kan. Ik weet hoe ver ik kan gaan en wat zijn kwaliteiten zijn.

Dit gevoel, en dit vertrouwen, is te vergelijken met mijn functie als accountmanager op mijn vorige locatie. Ik wist wat er van mij verwacht werd, wanneer er een tandje bij moest en wanneer een tandje terug op zijn plaats was. Kwam er een speciale opdracht binnen pakte ik de leiding en wist ik samen met het team een goed eindproduct neer te zetten.

Vandaag is daarom toch een beetje een gekke dag. Mijn zwart-witte monstertje gaat namelijk weg. Vandaag komt er een nieuwe en een totaal andere auto voor in de plaats. Nu vraag je je wellicht af of ik de oude beu was of dat hij niet meer in goede staat was. Dit was niet het geval, ik hield van die auto, maar hij zat op de top van zijn kunnen. Natuurlijk had ik hem nog een extra pakket kunnen geven, maar op de lange termijn zou dat niet voldoende zijn.

Zo voelde het ook toen ik in maart de nieuwe functie aannam. Wat ik daarvoor deed heb ik altijd erg leuk gevonden en ik heb mijn werkzaamheden altijd met veel plezier uitgevoerd. Sterker nog, dat doe ik nog steeds. Ik blijf namelijk ook werkzaam op mijn ‘oude’ locatie, maar ik krijg er een extra locatie bij. Het team waarmee we werken is leuk, stabiel en op elkaar afgestemd. De klanten weten ons goed te vinden. Alles loopt goed, maar toch wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen. Nog meer leren en verder kijken dan enkel een leuke nieuwe opdracht of een leuke extra uitdaging.

Terug naar de nieuwe auto. Hij is blauw, niet donkerblauw of lichtblauw, maar diep “ice blue”. Zijn lijnen zijn hard en zijn grill is monsterlijk. De velgen zijn lichtmetaal, antraciet van kleur en geven duidelijk aan dat er niet te spotten valt met deze auto. Vanbinnen heeft hij stoere stoelen en bekleding, een super afwerking en alle knopjes die nodig zijn voor een comfortabele rit. Zenuwachtig neem ik voor het eerst plaats achter het stuur. Ik start de motor en… Wat een verschil! Een totaal andere auto!

Zo voelde de eerste weken in de nieuwe functie ook. Meer uitdaging, check. Een andere rol, check. Meer verantwoordelijkheden, check! De eerste rondjes in mijn nieuwe auto waren wennen. De rem reageerde super heftig, maar als ik gas gaf ging brulde de motor…. Een warm gevoel krijg ik daarvan. De eerste periode hebben we aan elkaar moeten wennen en zijn we voorzichtig over het parcours gegaan. Soms vlogen we uit de bocht, maar gelukkig was er altijd een vangrail. Nu is het tijd om te ontdekken wat we samen kunnen.

acconâ– avm geeft mij de mogelijkheid om mijn capaciteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Om groter te groeien, om te vallen en om ook weer op te staan. Wil jij ook groeien, jezelf ontwikkelen, vallen en weer opstaan? Bel of stuur mij een berichtje en dan gaan we samen het avontuur aan!


Ontdek onze vacatures