“Investeer in de mensen die voor je werken”

“Investeer in de mensen die voor je werken”

2019-01-16

3 min leestijd | Nieuws

“De organisatie levend houden, nieuw bloed laten stromen en investeren in de mensen die voor je werken”, volgens Marius Wijers, directeur belastingadvies bij accon avm, één van de belangrijkste punten binnen een organisatie. “In mijn rol als directeur belastingadviseur staat de interne bewustwording van de noodzaak van een goed loopbaantraject binnen de organisatie hoog op mijn agenda."

Waarom is het belangrijk om te investeren in een loopbaantraject?
“Ik ben van mening dat je er als organisatie voor moet zorgen dat je blijft groeien, dat je vers bloed nodig hebt om het bedrijf te verrijken met nieuwe inzichten en dat je je huidige medewerkers moet stimuleren om zich te blijven ontwikkelen. Een goed loopbaantraject is hierbij essentieel.”

Hoe is dit nu geregeld binnen accon avm?
“Sinds vorig jaar werken alle belastingadviseurs binnen multidisciplinaire teams. Denk bijvoorbeeld aan een teams met zowel juristen, als junior - en senior adviseurs en fiscale specialisten. Zo’n team heeft gezamenlijk de verantwoordelijkheid over een grote groep klanten en leert dagelijks van elkaar. Dit omdat ze samen in een team zitten en voor dezelfde klant werken. Daarnaast heeft een junior adviseur op deze manier altijd een senior adviseur als directe collega die hem of haar verder helpt.

Ook zijn we sinds 2011 gestart met de regeling dat junior belastingadviseurs na 1 jaar mogen beginnen aan het NOB-opleidingstraject dat door ons wordt betaald. Zo zorgen we ervoor dat zelfontwikkeling en doorgroeien binnen accon avm wordt gestimuleerd.”

Wat gaan jullie in 2019 nog anders doen of verbeteren?
“Dit jaar willen we ervoor zorgen dat er permanente educatiemogelijkheden zijn voor al onze medewerkers. Hier zorgen we al voor met bijvoorbeeld onze eigen accon avm academy, maar we gaan ook meer de aandacht leggen op het groeien in persoonlijke vaardigheden. Je kunt dan denken aan het volgen van een cursus presenteren of een cursus samenwerken. Hoe presenteer je bijvoorbeeld je rapportages aan klanten, en hoe werk je op een effectieve en efficiënte manier samen met je collega’s? Vaardigheden die erg belangrijk zijn in je dagelijkse werkzaamheden, maar waar vaak binnen een organisatie te weinig aandacht voor is.”

Wat is jouw tip voor starters?
“Wees als starter niet bang om vragen te stellen aan je collega’s. Na je studie begint het leren namelijk pas echt. En wil je doorgroeien of meer verantwoordelijkheden op je nemen, vraag er dan gewoon naar. Als je proactief en assertief bent, dan kan er heel veel. Meer dan je denkt. Zelf ben ik dertig jaar geleden bij accon avm binnengekomen als junior belastingadviseur en heb inmiddels al tientallen functies en rollen gehad. En nog steeds houd ik mijn ogen open voor nieuwe uitdagingen en volg ik jaarlijks minimaal één cursus om verder te leren.”

Wil je ook werken bij accon avm, bijvoorbeeld als belastingadviseur? Bekijk dan hier onze vacatures.

Ontdek onze vacatures