Je grootste kracht als leidinggevende is kwetsbaarheid

Je grootste kracht als leidinggevende is kwetsbaarheid

2020-05-13

3 min leestijd | Nieuws

We kennen allemaal het beeld dat we hebben van een sterke leider. Maar wat is eigenlijk een sterke leider? Iedereen zal daar zijn eigen beelden bij hebben. HR-directeur Merel Schoonmade vertelt je haar visie over het leidinggeverschap.

Lachen om de grappen van je baas
"Ik denk dat de tijdsgeest heeft gezorgd dat het beeld over een sterke leider veranderd is. Vroeger zat ‘de baas’ in zijn kantoor en ‘regeerde’ vanuit daar. Mijn vader (uit 1942) wilde mij een belangrijke les meegeven toen ik mijn loopbaan startte. Hij zei: ‘lach altijd om de grappen van je baas’. Dat geeft aan, hoe hij naar een leidinggevende keek en hij had met zijn tip het beste met mij voor om mijn ontwikkeling vorm te geven."

Wees altijd jezelf op de werkvloer
Het zal je niet verbazen dat ik een andere kijk heb op leidinggevenden dan dat mijn vader mij wilde meegeven. Uiteraard wil ik best lachen om een grap van mijn baas (maar alleen als het echt een goede is ;-) ). Belangrijker vind ik dat je als leidinggevende jezelf bent, je hebt immers alleen jezelf om in te zetten wanneer je het beste wil halen uit je medewerkers, je team en je resultaten.

Groei naar een functie waar je elke dag energie van krijgt
Dat is natuurlijk lekker makkelijk als je ergens goed in bent. Bijvoorbeeld in het inspireren, het meekrijgen van een team naar een samen geformuleerd doel en tussentijds meten en belonen van de zaken die goed gaan. En het bedenken van verbeteracties op de punten die nog beter kunnen, en die dan monitoren. Ik krijg daar super veel energie van.

Reflecteer op jezelf
Wat ik moeilijker vind, is om stil te staan, reflectie toe te passen en verschillende scenario’s te overdenken voordat ik in actie kom. Tja, dat kan ik dan verbergen of delegeren. Maar hoe sterk is het om dit te benoemen en ervoor te zorgen dat ik via feedback uit mijn omgeving hier beter in kan worden? Of om eigenschappen, die misschien wat minder aantrekkelijk zijn, zoals jaloezie te gebruiken als motivator (‘ik wil dat ook kunnen’ ;-) ) om nieuwe vaardigheden of competenties aan te leren?

En ja, dat is best spannend, maar dat maakt me ook een mens. Een mens die niet alles perfect kan, maar wel de beste intenties heeft om het team, de resultaten en de medewerkers in mijn team naar een grotere hoogte te brengen. En dat lukt met het draagvlak, dat ik krijg door mij kwetsbaar op te stellen.

Wil jij bij ons groeien als assistent accountant? Bekijk de vacatures bij jou in de buurt!

Ontdek onze vacatures