Leiders zijn dé hefboom om succesvol te kunnen zijn als organisatie

Leiders zijn dé hefboom om succesvol te kunnen zijn als organisatie

2019-09-05

3 min leestijd | Nieuws

Een blog van Merel Schoonmade, Directeur HR

Dat is mijn overtuiging. Zelf heb ik me ontwikkeld als allround leidinggevende door een gedegen, generalistische management opleiding binnen Randstad Nederland. Al gauw leerde ik dat het belangrijkste dat je kon worden jezelf is. Ook daar geloof ik tot op de dag van vandaag in.

Na een aantal jaar bij accon■avm te hebben gewerkt als manager van de afdeling Recruitment heb ik me verder ontwikkeld binnen GlaxoSmithKline, een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf waar ik verantwoordelijk was voor diverse afdelingen waaronder sales. Ook had ik het voorrecht diverse collega’s over de hele wereld te coachen op thema’s als leiderschap en effectieve beïnvloeding.

Sinds kort ben ik weer terug bij accon■avm, in de functie van HR directeur. De állerbeste plek om te mogen helpen en bijdragen aan leiderschap in een organisatie die volop in verandering is. accon■avm was in 2010 voor mij al een organisatie waar ruimte is voor ideeën en ondernemerschap en gelukkig is dit nog steeds zo. In het dagelijks werk staan al mijn collega’s dichtbij de ondernemers, onze klanten om hen verder te helpen. Maar de verandering is ook wezenlijk en noodzakelijk. In het hele bedrijf is enorme energie en gedrevenheid om onze eigen onderneming verder te helpen. Alle collega’s zijn belanghebbende bij onze organisatie, aangezien we vanuit een coöperatieve structuur werken. Deze coöperatieve structuur moeten we gebruiken om de onderlinge samenwerking en de krachten van al onze medewerkers te benutten. En dat vergt sterk leiderschap. Op elk niveau. Vanuit mijn rol ga ik mijn best doen daarin de mogelijkheden voor onze medewerkers te faciliteren.

Als eerste staat dit najaar een uitgebreid leiderschapsprogramma voor onze teamcaptains en teamleiders op het programma. Immers, als je niet traint, kan je ook nooit beter worden. Ook zijn we bezig met het veranderen van de performance management cyclus. Dit moet een toegankelijk middel zijn en toegevoegde waarde leveren voor iedereen, manager en medewerker. Doorstroom van talent en succession planning is ook iets wat nog beter georganiseerd kan worden.

En wat doe ik er zelf aan?
Goed zelfleiderschap begint met open staan, luisteren naar anderen maar ook naar jezelf. En essentieel is reflecteren op je eigen gedrag. Zodat je kan leren en als je zelf leert kan je dit ook op anderen overbrengen.

Ik kijk ernaar uit jullie een update te geven over leiderschap binnen onze organisatie in november!


Ontdek onze vacatures