Terugblik: De Vierdaagse van Bryan Klomp

Terugblik: De Vierdaagse van Bryan Klomp

2019-07-27

4 min leestijd | Nieuws

Afgelopen week vond de 103e Vierdaagse weer plaats in en rondom Nijmegen. Onder de ruim 45.000 lopers ook een aantal collega’s van accon■avm, waaronder Bryan Klomp. Vorige week keken we met hem vooruit, nu blikken we terug.

En, hoe was het?
Eigenlijk wel goed dit jaar. We hadden goed weer, dinsdag was het zelfs een beetje koud. De andere dagen werd het wel een stukje warmer maar niet zo als voorgaande jaren. Dus dat was wel erg positief! Ik heb eigenlijk heel goed gelopen. Geen last van spierpijn en ‘slechts’ een vijftal blaartjes gelopen. Geen mega grote blaren hoor, dus dat viel wel mee.

Hoe is het met je knie gegaan?
Helemaal geen centje pijn gehad! Echt heel prettig. Ik was er in het begin natuurlijk wel een beetje sceptisch over, want je moet toch maar kijken hoe de knie het houdt. Een nieuwe kruisband is niet niks en je loopt toch een flinke afstand. Ik had verwacht dat ik er pijn aan ging krijgen, maar dat is gelukkig niet gebeurd!

Ging het beter dan voorgaande jaren?
Ik denk het eerlijk gezegd wel. Het was voor mij zelf een van de makkelijkste jaren, en dat komt denk ik voornamelijk door het weer. Ik stond elke dag goed op, ook op de woensdag. Dat is meestal toch de zwaarste dag, maar ik had nog geen blaren die dag dus het ging eigenlijk allemaal wel goed.

Wat was het zwaarste moment?
Die zijn er een hoop, haha! Er zijn altijd wel momenten waarop je denkt: waarom doe ik dit? Het moeilijkste moment dit jaar was denk ik weer op woensdag, na een kilometer of 25. Toen begon het warm te worden, zeker als je op dat asfalt loopt. We waren net voorbij Wijchen, dus voorbij mijn ouders, en toen begon ik m’n eerste blaren te voelen en dan moet je nog een lang en zwaar stuk richting Beuningen.

Hoe was het thuis in Wijchen?
Mijn vriendin stond om half 8 bij mij thuis al op mij te wachten, dus daar hebben we een hele fijne pauze gehad. En een kleine 16 kilometer verderop stonden m’n moeder en mijn opa en oma dus dat was wel heel leuk en prettig.

Geen bier gedronken samen…?
Nee ik heb me netjes gedragen, haha! We dronken elke dag pas als we binnen waren op de Wedren lekker een biertje, behalve op de vrijdag natuurlijk. Daar zijn we wel iets vóór de finish begonnen…

Wat was het mooiste moment van deze Vierdaagse?
De binnenkomst op de Via Gladiola. Heb de Vierdaagse vorig jaar moeten missen natuurlijk. M’n opa, die heel slecht ter been is, was er ook dit jaar en samen met mijn oma moedigden zij ons aan vanaf de kant. Dat was wel heel speciaal en een prachtig euforisch moment om zo Nijmegen binnen te lopen.

Hoe was het om weer terug op kantoor te komen?
Ze hadden het hartstikke leuk versierd, haha! Alle foto’s die ik had doorgestuurd hadden ze opgehangen dus dat was echt harstikke leuk. Heb zelfs nog een bos bloemen gekregen. Er was alleen één grapjas die een Vitesse logo had opgehangen, dus die heb ik als NEC-fan meteen maar even weggehaald.

Nee het was echt heel erg leuk, heb de hele week contact gehouden met mijn collega’s en regelmatig een foto doorgestuurd. Ze leefden allemaal erg mee.

En volgend jaar…? Wandelen of feesten?
Ik zei dat ik meer neigde naar de feesten, maar dit jaar tóch maar weer besloten om volgend jaar te lopen. Eigenlijk begint het de dag erna alweer te kriebelen, want dan kijk je terug op deze geweldige week en denk je nog eens aan wat je allemaal mee hebt gemaakt samen. Dus ja, toen was de keuze eigenlijk alweer gemaakt!

Namens accon■avm willen wij Bryan van harte feliciteren met deze prestatie. En niet alleen Bryan, maar ook alle andere Accon-lopers. Een geweldige prestatie!

Ontdek onze vacatures