Waarom ik na ontslag weer terugkwam als salarisadministrateur

Waarom ik na ontslag weer terugkwam als salarisadministrateur

2020-10-01

3 min leestijd | Nieuws

In 2017 startte Ruby Soede bij accon■avm als Trainee Werkgeversservice. "Na twee jaar was ik toch wel benieuwd of een andere branche mij beter zou liggen. Toen ben ik een tijdje voor een uitzendbureau gaan werken, maar al snel kriebelde het: ik wilde weer terug naar mijn oude werkplek. Inmiddels werk ik weer bij accon■avm, nu in de rol van salarisadministrateur. Ik vertel je graag meer over mijn ‘comeback’!"

Van afstuderen naar eerste baan
Tijdens mijn studie hbo Personeel en Arbeid werkte ik op de afdeling personeelszaken van een groenten- en fruitbedrijf. In 2017 studeerde ik af en startte ik als trainee bij de Werkgeversservice van accon■avm in Leeuwarden. Deze afdeling verzorgt onder meer de salaris- en personeelsadministratie voor klanten in uiteenlopende branches, waaronder de agrosector.

Dat laatste interesseert me in het bijzonder. Naast mijn affiniteit met cijfers voel ik me ook thuis in de agrarische wereld. Mijn vader is veearts, en mijn vriend is melkveehouder. Samen met mijn vriend en dochtertje woon ik op de boerderij.

Verkenningstocht
Ik zat goed op mijn plek als trainee bij het kantoor in Leeuwarden. Omdat dit mijn allereerste baan was, merkte ik wel dat ik nog zoekende was. Wat voor organisatie past bij mij, welke kant van HR vind ik het meest interessant? Na een tijdje ging ik op verkenning en kwam ik een leuke vacature tegen bij een klein uitzendbureau. Daar werd ik in april 2019 aangenomen als intercedent.

Breed vs. gespecialiseerd
Wat mij zo aantrok aan mijn uitdaging bij het uitzendbureau, zijn de afwisselende taken en contacten met verschillende partijen. Bij accon■avm werkte ik vooral zelfstandig en lag mijn focus op de salarissen, terwijl de rol als intercedent veel breder was. De nieuwe baan beviel goed, maar ik moest erg wennen aan de manier van werken. Ik werkte met targets/weekdoelen en was erg afhankelijk van anderen. Ik had niet het gevoel dat ik helemaal mijn eigen ding kon doen. Ik begon de sfeer en mentaliteit van accon■avm steeds meer te missen.

Binnen twee dagen een nieuw contract
Na enkele maanden trok ik de stoute schoenen aan en belde ik mijn oud-leidinggevende Ype, van accon■avm in Leeuwarden. Hij reageerde erg enthousiast op mijn telefoontje en gaf aan dat Werkgeversservice toevallig op zoek was naar versterking. Vervolgens ging het heel snel, want de volgende dag is mij een nieuw contract aangeboden.

Ik aarzelde niet en zei ‘ja’ tegen dit aanbod. Zodoende was ik in oktober 2019 weer terug op mijn oude werkplek in Leeuwarden, in de rol van salarisadministrateur. En het bevalt goed! Ik werk veel zelfstandig, heb een gezellig team en mag de salaris en personeelsadministratie verzorgen voor onder meer agrarisch ondernemers. Ook pak ik samen met HR-adviseurs vragen op over cao’s, fiscale vraagstukken, arbeidsrechtelijke zaken en loonkosten.

Leerzame ervaring
Een tijdje weggaan om vervolgens weer terug te komen, is niet de meest voor de hand liggende carrièreroute. Toch kijk ik terug op een leerzame ervaring. Ik heb ervaring opgedaan in een andere branche, nieuwe competenties ontwikkeld en ontdekt waar mijn krachten liggen. Vooral dat laatste heeft mij erg geholpen. Ik heb bevestiging gekregen over wat wel én niet bij mij past, dat geeft rust. Meedenken met de klant, cijfermatig werk en veel zelfstandig werken: dat past goed bij mij. Hier voel ik me thuis!

Ontdek onze vacatures