Wat staat er op jouw anti-bucket list?

Wat staat er op jouw anti-bucket list?

2019-08-13

4 min leestijd | Nieuws

Je hebt er waarschijnlijk zelf ooit eentje opgesteld en anders heb je er ongetwijfeld weleens van gehoord: de bucket list. Een lijst met dingen die je gedaan moet hebben vóór je komt te overlijden. Goed, die bucket list kennen we nu wel. Tijd voor een anti-bucket list! Dingen die we vooral niet gedaan willen hebben, met een knipoog naar de werkzaamheden op kantoor.

Leven om te werken
Werk is belangrijk. Sterker nog, heel erg belangrijk. Maar om goed te kunnen presteren op het werk moet je goed in je vel zitten. Een goede balans tussen werk en privé helpt je hierbij. Maak tijd voor je vrienden, stel prioriteiten en zet het sporten eens in je agenda. Je gaat je er ongetwijfeld beter door voelen. En jij bent niet de enige die daarvan profiteert, want ook je werkgever wordt er beter van als jij goed in je vel zit. Meer tips over een goede balans? Lees hier onze blog.

Alles tegelijk willen doen
Het is heerlijk om een lange lijst op te stellen met dingen die je graag nog eens wilt doen. Lekker dromen over wat er nog komen gaat. Maar… maak ‘m niet te lang! Als er meer en meer dingen op de lijst komen te staan, vallen er onbewust ook andere zaken vanaf.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de werkzaamheden op kantoor. Focus je je op één ding? Dan is de kans dat deze opdracht goed gaat een stuk groter dan wanneer je met 5 dingen tegelijk bezig bent. Warren Buffett, Amerikaans zakenman en één van de rijkste mensen ter wereld, zweert bij zijn avoid at all cost-regel. Hij vindt dat je heel helder moet bepalen wat écht telt en welke werkzaamheden ten koste van alles vermeden moeten worden.

Hoe? Je begint met het opstellen van 25 doelen die je dit jaar wilt bereiken. Een soort bucket list dus. Stap twee is echter het omcirkelen van de vijf zaken die je het belangrijkste vindt. En die andere 20 doelen? Dat is je avoid at all cost-lijst, het werk dat je moet vermijden. Mits je de 5 doelen wilt behalen die je écht belangrijk vindt!

Geen klik hebben met collega’s
Niet schrikken: je ziet je collega’s een stuk meer dan je familie en vrienden. Als je kijkt naar het aantal uren per week in ieder geval. Zorg er dus voor dat je in een team komt te werken met mensen waar je een klik mee hebt. Werk bij een bedrijf waar je je thuis voelt. Via deze website proberen we een zo goed mogelijk beeld te geven van de bedrijfscultuur en de mensen binnen accon■avm. Heb je toch nog twijfels? Bel dan gewoon even of maak een afspraak!

Geen verantwoordelijkheid voelen
Als werknemer wil je de verantwoordelijkheid voelen om je eigen keuzes te maken. Je hebt ten slotte jaren gestudeerd of wellicht al jaren werkervaring. Verantwoordelijkheid voelen gaat echter verder dan alleen je dagelijkse werkzaamheden. Dit gaat bijvoorbeeld ook over de indeling van tijd. Is het heet en wil je bijvoorbeeld wat eerder beginnen? Geen probleem! Zolang dit in overleg met je team gaat is er vaak veel te regelen.

Een burn-out krijgen
Zal ‘geen burn-out krijgen’ vaak op een bucket list terug te vinden zijn? Het zou eigenlijk wel moeten. Er is namelijk al vaak over geschreven en dat is niet zonder reden. Opgebrand, terwijl je in de kracht van je leven zou moeten staan. Helaas overkomt het steeds meer jongeren. Metro publiceerde onlangs een onderzoek dat 75% van de jongeren last heeft van stress of burn-out klachten. Een bizar hoog aantal, waar we best een beetje van schrikken.

Heb jij weleens een bucket list gemaakt? En wat zou er op jouw anti-bucket list staan? Wij zijn benieuwd! En heb je nog vragen over de bedrijfscultuur binnen accon■avm? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Ontdek onze vacatures