Werken als Salarisadministrateur, met volop voldoening en afwisseling

Werken als Salarisadministrateur, met volop voldoening en afwisseling

2021-08-06

4 min leestijd | Nieuws

Door: Petra Keuken, Senior Salarisadministrateur

Zo'n 30 jaar geleden koos ik voor het vak van salarisadministratie. In die periode heb ik bij verschillende kantoren gewerkt en uiteenlopende functies bekleed, waaronder die van teamleider. Nu werk ik met veel plezier als Senior Salarisadministrateur bij accon■avm in Gorinchem. Hoe dat is? Ik vertel je graag meer.

Als salarisadministrateur maak je deel uit van de discipline werkgeversservice van accon■avm. In totaal werken we hier met ruim vijftig salarisadministrateurs en tien adviseurs, verspreid door heel Nederland. In Gorinchem hebben we vier teams met in totaal zo’n 15 salarisadministrateurs. En… we zoeken nog een nieuwe collega!

Volop afwisseling
Als salarisadministrateur krijg ik vaak de vraag: ‘Salarisadministratie, dat is toch elke maand hetzelfde?’ Nou, nee! Het werk is juist heel afwisselend. Zo verwerk je mutaties, houd je rekening met cao’s en wetten die continu wijzigen en heeft de klant vaak nog specifieke wensen. Soms komt er ook een aanvullende adviesvraag van de klant. Dan heb je contact met collega’s van andere afdelingen, bijvoorbeeld onze juristen of subsidie-experts. Dat we alle expertises onder één dak hebben, komt dan goed uit!

Actief meedenken met de klant
Tegelijk is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de aangiftes en loonadministratie. Persoonlijk contact en actief meedenken met onze klant zijn ontzettend belangrijk. Zo attendeer ik klanten erop als een bepaalde regeling of subsidie voor hen interessant kan zijn. Ik houd de actualiteiten in ons vak dan ook actief bij. Zeker in deze tijden van corona kun je hierin écht het verschil maken voor onze klanten.

Warme band met klanten
Als salarisadministrateur werk je voor veel verschillende klanten. Van IT-organisatie en bouwbedrijf tot detailhandel. Ook dit zorgt voor veel afwisseling. Met veel van hen bouw je na verloop van tijd een warme band op. Ikzelf werk voor sommige klanten al 13 jaar en het contact voelt altijd heel vertrouwd. Velen noemen me zelfs al ‘Peet’!

Gemoedelijke sfeer
Bij de werkgeversservice in Gorinchem is de sfeer gemoedelijk en goed. We werken in vier teams en elk team heeft een eigen ruimte, maar de deur staat altijd open. Kom je ergens niet uit? Dan kun je altijd bij je collega’s terecht. Ook in januari - als het ‘alle hens aan dek is’ in verband met het afsluiten van het oude én opstarten van het nieuwe boekjaar salarisadministratie - zijn we er voor elkaar.

Open en informeel
En de cultuur bij accon■avm? Deze zou ik omschrijven als open en informeel. Hier is geen hiërarchie. Ja, er zijn verschillen in werkervaring. En natuurlijk hebben we een Raad van Bestuur. Maar we zijn allemaal gelijk en iedereen is benaderbaar. Jong, oud, man vrouw. Iedereen is hier vertegenwoordigd. Doe dus je voordeel met jarenlange praktijkervaring van ervaren collega’s of juist frisse, nieuwe inzichten van jonge talenten.

Alle ruimte voor mantelzorgschap
Kom je werken bij accon■avm? Dan kun je ook rekenen op alle ruimte en begrip als er zaken spelen in je privéleven. Zo ben ik naast mijn werk mantelzorger voor mijn moeder, broer en zusje: zij zijn verstandelijk beperkt. Ik werk drie dagen in de week bij accon■avm. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik tijdens zo’n werkdag direct weg moet. Gelukkig is daar dan altijd alle begrip voor. Van collega’s én leidinggevenden.

Laten we kennismaken
Spreekt jou dit ook aan? Dan komen we graag met je in contact. Op dit moment zoeken we in Gorinchem een bevlogen en ervaren salarisadministrateur. Benieuwd? Neem een kijkje op de vacaturepagina!

Ontdek onze vacatures