Werken bij Accon avm: meer dan werk alleen!

Werken bij Accon avm: meer dan werk alleen!

2021-03-08

4 min leestijd | Nieuws

Welke werkgever zegt het niet? "Wij vinden jouw work-life balance echt belangrijk", maar ondertussen werk je wel 60 uur per week. "Natuurlijk begeleiden we je als je bij ons komt werken", maar ondertussen moet je alles zelf uitzoeken. Bij accon▪avm werken we anders. Hoe? Dat gaat belastingadviseur Marlon van der Nat je vertellen!

Elke functie is een doorgroeifunctie
"Binnen accon▪avm zijn er veel doorgroeimogelijkheden, ik ben zelf binnen drie jaar van junior belastingadviseur naar belastingadviseur gegroeid. Ook al heb je al enkele jaren ervaring, binnen een andere organisatie is het toch altijd weer even wennen en moet je je draai eerst vinden. Waar moet ik op letten? Hoe moet ik met klanten omgaan? Natuurlijk is de fiscaliteit belangrijk, maar je moet ook kijken wat de klant wilt."

Optimale begeleiding
"Het is bij ons een regel dat iedereen die hier nieuw binnenkomt, een vast aanspreekpunt of vaste buddy heeft. Natuurlijk kun je je vragen ook altijd aan je andere collega’s stellen, maar weet dat je altijd terecht kunt bij je buddy. Ik vond dat zelf heel prettig toen ik hier vier jaar geleden binnen stapte. Het werd tijdens mijn sollicitatiegesprekken wel benoemd, maar het is natuurlijk altijd de vraag of dit echt zo is. Iedereen doet hier echt zijn best om je op je gemak te laten voelen. Ik begeleid nu zelf ook een stagiaire, en zij weet dat ze altijd bij mij terecht kan. Of het nou zakelijk of persoonlijke onderwerpen zijn die ze wil bespreken."

Balans tussen werk en privé
‘’Ik werk fulltime, dit betekent dus gewoon 40 uur. Na een werkdag van 8 uur, ga ik op de fiets naar huis en laat het werk even los. Morgen is er weer een dag! We vinden het belangrijk dat je een optimale work life balance hebt en niet 60 uur op kantoor zit. Je moet ook voldoende tijd hebben voor je sociale leven en leuke dingen doen. Kijk, mocht er een keer ‘brand’ zijn, dan steken we met het hele team even de schouders eronder. Maar dat doen we dan omdat we een hecht team zijn en je dat voor je collega’s over hebt. We zijn allemaal samen verantwoordelijk voor ons kantoor en onze klanten. Eén team één taak zeggen we dan.‘’

Persoonlijke ontwikkeling
"Ik ben bijna klaar met mijn driejarige Beroepsopleiding Belastingadviseur aan de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs (NOB). Om verder te kunnen groeien in de functie van belastingadviseur bij accon▪avm ga je na je universitaire studie deze beroepsopleiding volgen. Als aspriant-lid moet je binnen drie jaar een aantal punten halen, waarbij je zelf kunt indelen wanneer je welke cursus wilt volgen. Ik doe deze opleiding er naast mijn baan bij en accon▪avm vergoedt dit graag. Na je beroepsopleiding ben je ook verplicht om zogenoemde permanente educatiepunten te bepalen. Via onze eigen academy is het mogelijk om deze punten te halen. Er zijn webinars, maar er worden ook fysieke bijeenkomsten zoals winter- en summercourses georganiseerd. Dan gaan we onder werktijd een dagdeel naar een locatie waar er externe sprekers geregeld worden en we daarna gezamenlijk met elkaar eten en bijkletsen. Ze zorgen er dus echt voor dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen."

Ambitious talent wanted
"Nog niet overtuigd? Ik ben na vier jaar nog steeds elke dag blij met mijn beslissing om hier te gaan werken. Je wordt hier echt behandeld als een persoon, niet als een nummer. Werken bij accon▪avm draait om meer dan werk alleen. We zorgen voor een optimale balans tussen werk en privé, doen leuke dingen met ons team en waarderen elkaar zoals we zijn. Zo ga je elke dag met plezier naar je werk!"

Wil jij mijn collega worden? Bekijk alle assistent accountant vacatures bij jou in de buurt!

Ontdek onze vacatures