30 jaar met plezier werken bij dezelfde werkgever. Zo doe je dat!

30 jaar met plezier werken bij dezelfde werkgever. Zo doe je dat!

3 min leestijd | Stories

Dertig jaar werken bij een werkgever en nog steeds elke dag met plezier naar je werk gaan, uitdagingen zien en kansen pakken. Het klinkt voor veel mensen als een onwerkelijk scenario, maar voor Marius Wijers is dit de realiteit. “Ik werk al meer dan dertig jaar bij accon avm en heb me nog geen moment verveeld.” Hoe Marius dit doet, vertelt hij in deze blog.

“Net zoals de starters van nu, stond ik dertig jaar geleden met mijn diploma in mijn hand voor de keuze waar ik zou gaan werken. Ik heb toen heel bewust nagedacht over het bedrijf waar ik voor wilde gaan werken: wat wil dit bedrijf en waar staat het voor? En dat is volgens mij iets wat starters anno 2019 ook moeten doen; denk goed na over wat je belangrijk vindt in een organisatie, loop een dag mee en ga naar inhousedagen.”

Ondernemers helpen zit in mijn bloed
“Zelf kom ik uit een boerenfamilie dus het ondernemersbloed stroomt van jongs af aan door mijn aderen. Mede door mijn achtergrond wist ik daarom ook al snel dat ik bij een bedrijf wilde werken waar ik andere ondernemers kon helpen en ondersteunen. Accon avm sloot hier perfect bij aan. Daarnaast hadden ze ook nog een Agro-sector waardoor het echt een perfecte match was.”

Van starter naar accountmanager tot kantoordirecteur
“Al snel kwam ik erachter dat je in de zakelijke dienstverlening echt anderen kan helpen en je écht het verschil kunt maken voor je klant. Dit heeft mij tot op de dag van vandaag gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen. Ik wilde mijn klanten niet alleen advies geven over zaken die ik had geleerd tijdens mijn studie, maar ik wilde mezelf steeds verder specialiseren zodat ik mijn klanten op alle gebieden kon helpen. Zo ben ik uiteindelijk doorgegroeid naar accountmanager en later ben ik zelfs kantoordirecteur geworden.”

Struikel niet door een tegenslag
“Natuurlijk heb ik mijn loopbaantraject ook meerdere tegenslagen gehad. Wat ik dan doe? Ik bespreek het kort met mijn collega’s en ik probeer van de gemaakte fout te leren. Maar nog belangrijker is om er niet té lang bij stil te staan; accepteer dat tegenslagen erbij horen. Het is geen fout, je wordt er alleen maar beter en rijker van.”

Alles is mogelijk, maar doe het vanuit intrinsieke motivatie
“Bij accon‚Ė™avm is alles mogelijk. Of je jezelf nu wilt doorontwikkelen tot een vakspecialist of tot een breed georiënteerde adviseur. En of je dit nu wilt doen op regionaal gebied of een landelijke rol wilt vervullen, het kan allebei. Alleen de keuzes die je maakt en het pad dat je wilt bewandelen, moeten echt vanuit jezelf komen. Denk daarom goed na over je intrinsieke motivaties. Aan welke werkzaamheden beleef je het meeste plezier? Wat is jouw uitdaging voor volgend jaar en waarom wil je dat graag bereiken? Ontdek wat je wilt en wat je goed kunt. Als je hier antwoord op kunt geven ben je al een heel eind.”