5 redenen waarom jij ook bij Accon avm wilt werken

5 redenen waarom jij ook bij Accon avm wilt werken

2021-07-21

4 min leestijd | Stories

Door: Michel van Rossum, Accountant in Leerdam

Dit jaar ben ik begonnen als Accountant bij accon■avm in Leerdam. Hier ben ik eindverantwoordelijke voor de jaarrekening van verschillende klanten in het mkb. Daarnaast ondersteun ik jonge talenten in de praktijk. In deze blog vertel ik hoe mijn baan bevalt en geef ik jou 5 redenen waarom je ook bij accon■avm wilt werken.

1. De allerleukste klanten
Wij verlenen full-service dienstverlening aan klanten in het mkb en de agrosector. Dit zijn bedrijven uit verschillende branches: van akkerbouwers tot grafisch vormgevers en bouwbedrijven. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in ons klantenportefeuille. Heel divers dus!

Wat mij betreft is die diversiteit echt een pluspunt. Zo heeft iedere branche te kampen met zijn eigen vraagstukken. Dit hangt natuurlijk ook weer af van de grootte van het bedrijf. Met deze verschillen houd je ook rekening in je klantbenadering. Dit en het verschil in omgevingen houd je scherp. Daarnaast vind ik het mooi om met bestuurders mee te kijken naar wat voor hen belangrijk is.

2. De sfeer
De werksfeer bij accon■avm is top. Ik werk op het kantoor in Leerdam, waar het team bestaat uit veel jonge mensen die leergierig zijn. Maar daarnaast zijn er ook voldoende ervaren collega’s, die de junior collega’s weer ondersteunen. De sfeer is daardoor heel open en iedereen is erg betrokken met elkaar. Deze dynamiek geeft mij veel energie. We houden elkaar hier echt scherp en leren van elkaar.

3. Intensieve begeleiding (ook in coronatijd)
Mijn ervaring leert dat je bij accon■avm intensief begeleid wordt om je draai te vinden. Dankzij het buddysysteem bijvoorbeeld. Hierdoor heb je binnen accon■avm altijd iemand om mee te sparren en waar jij met jouw hulpvragen terecht kunt.

Zéker in coronatijd is het best pittig om bij een nieuwe werkgever te starten. Daarom is er gekozen voor dit systeem. Zodat jij je snel thuis voelt binnen het team en op kantoor. Voor mij gold dat ook, alleen had ik al wat meer ervaring in het vak. Daardoor vond ik al snel mijn eigen weg. Bij accon■avm kijken ze dan ook écht waar jij specifiek behoefte aan hebt.

4. Je krijgt een persoonlijk groeiplan
Door deze manier van werken helpt accon■avm je ook bij het bepalen van jouw persoonlijke groeiplan. Zo kijk je in het begin van het jaar waar je staat en wat je doelen zijn voor het komende jaar. Onderweg naar die doelstellingen ga je periodiek gesprekken aan om het proces te bespreken. Ben je nog steeds tevreden over hoe het gaat of wil je misschien wel een hele andere kant op? Dat is allemaal bespreekbaar en accon■avm denkt dan ook echt met je mee.

5. Je kunt hier (snel) doorgroeien en jezelf specialiseren
En daarmee kom ik op de vijfde reden: je krijgt hier veel kansen om (snel) door te groeien en/of jezelf te specialiseren. Ik zie bijvoorbeeld dat de ervaren Assistenten Accountancy al snel veel verantwoordelijkheden en vrijheid krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld assistenten die echt meer feeling hebben met het adviseren en minder met het vaktechnische gebeuren. Zij groeien dan ook naar een wat meer adviserende rol. Tegelijkertijd ontstaat er dan natuurlijk weer ruimte voor iemand anders om door te groeien als volwaardige Assistent Accountancy.

Dan heb je natuurlijk nog de verschillende branches. Heb jij meer affiniteit met de agrosector, of juist met specifieke branches in het mkb? Dan wordt daar echt naar geluisterd. Er is dus veel mogelijk.

Word jij mijn nieuwe collega?
Is werken bij accon■avm echt iets voor jou? Op verschillende vestigingen zijn we nog op zoek naar nieuw talent. Zo zijn we op ons kantoor in Leerdam op zoek naar een gevorderde Assistent Accountancy. Lees de vacature en solliciteer, of bekijk het vacatureoverzicht. Wellicht ontvang ik jou binnenkort als nieuwe collega!

Ontdek onze vacatures