Recruiter in lockdown: een jaar voor in de boeken

Recruiter in lockdown: een jaar voor in de boeken

2021-01-21

3 min leestijd | Stories

Door Deborah Matser, Corporate Recruiter

Ongeveer een jaar geleden begon ik aan mijn nieuwe baan als Corporate Recruiter bij accon■avm. 2 januari 2020 was mijn eerste werkdag. Het coronavirus was nog ver weg en ik startte vol energie met mijn zoektocht naar nieuwe collega’s. Helaas bleek het virus dichterbij dan ik dacht. Op 15 maart kregen we het nieuws: Nederland gaat op slot en thuiswerken wordt de norm. Een terugblik op deze bijzondere tijd.


Nog steeds thuis
Bij accon■avm kon iedereen een computerscherm op kantoor ophalen en bleven de kantoren open met een minimale bezetting. Daar zat ik dan! Thuis, met mijn vriend én kleine man van 3 te werken aan de eetkamertafel, in de hoop dat dit ‘nieuwe normaal’ niet lang zou duren. Maar helaas typ ik dit tijdens de tweede harde lockdown en werken we nog steeds vanuit thuis. De kleine man is inmiddels 4 en mag nog niet naar de basisschool. Mensen die mij kennen weten dat ik een ontzettend mensenmens ben. Dat ik graag onder collega’s ben en het heerlijk vind om voor mijn werk half Nederland door te rijden.


Hilarische momenten
Maar hoe leuk is het dat ik van bijna alle directe collega’s de partner en/of kinderen heb gezien op beeld. De creatieve en hilarische manieren om kinderen stil te krijgen ga ik in ieder geval niet meer vergeten! En het is mooi om te zien hoe makkelijk iedereen meeging in de digitale verandering. Sollicitatie- en beoordelingsgesprekken, recruitmentoverleggen en zelfs de kraamborrels van twee collega’s hebben we digitaal gedaan. Ik merk dat je elkaar sneller opzoekt om toch even te overleggen of gewoon even te praten over koetjes en kalfjes. En wat waren wij blij toen we tussen de lockdowns elkaar een keer hebben gezien op kantoor.


Schouders eronder
Als werkgever heeft accon■avm het afgelopen jaar goed ingespeeld op de veranderingen. We ontvangen berichten vanuit de Raad van Bestuur over hoe het met accon■avm gaat en hoe de toekomst eruitziet. Het wordt gewaardeerd hoe hard iedereen werkt om toch zijn doelen te behalen. Dit zie je aan alle kanten, en dat geeft energie. Toch hoop ik stiekem wel dat ik in 2021 meer uren op kantoor kan werken, mijn collega’s weer face to face kan zien en dat het beeld zoals op onderstaande foto nog wel bestaat, maar dan omdat we het zelf willen en niet omdat het moet. Een ding is zeker: mijn eerste jaar bij accon■avm is er één voor in de boeken.

Ontdek onze vacatures