Achter de schermen bij de Accon avm academy

Achter de schermen bij de Accon avm academy

2021-07-07

4 min leestijd | Stories

Alle collega’s hebben wel eens mailcontact gehad met de accon■avm academy. Maar wie zit er achter dit e-mailadres? Onze HR Business Partner Learning & Development en haar team zijn volop bezig om de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van collega’s zo aansprekend mogelijk in te richten. Lees meer over de werkzaamheden en ambities van ons academy-team.

Ontwikkeling opleidingskalender
Ieder jaar staan er zo’n 200 activiteiten op het programma, specifiek gericht op de verschillende disciplines (vakinhoudelijk) én accon■avm-breed (vaardigheden). Ons academy-team is verantwoordelijk voor dit opleidingsprogramma. “Wij vertalen de strategische pijlers van accon■avm naar leerdoelen. Welke wetswijzigingen moeten we leren toepassen? Welke competenties gaan we stimuleren?

We maken op basis van de pijlers een plan op visieniveau en daarbij ontwerpen we passende activiteiten. Collega's Kim en Valerie zetten zich vervolgens in om al die activiteiten te organiseren, zij zijn het gezicht achter de mails die je van de accon■avm academy ontvangt.”

Bijdrage aan strategische pijlers accon■avm
“Opleiden draagt bij aan de strategische doelen van accon■avm. Want wat je opdoet aan kennis en vaardigheden helpt de klant, je team en jezelf verder. In de trainingen zoeken we een balans tussen vakgerichte en specialistische kennis en onderscheidende persoonlijke vaardigheden. Want kennis is de basis, hoe je dit brengt maakt accon■avm onderscheidend. Daarom besteden we volop aandacht aan hoe je de relatie met de klant opbouwt en verdiept, vertrouwen krijgt én hoe je omgaat met veranderingen. Dat maakt het verschil.”

Drijfveer: kennis laten aansluiten bij de klantvraag
“We hebben veel kennis in huis, en heel veel collega’s die ontzettend betrokken zijn bij de klant, daar zijn wij trots op. Onze drijfveer is om collega’s te helpen die kennis over te brengen bij de klant, op zo’n manier dat het aansluit bij de klant en zijn vraag. Daarvoor is het belangrijk dat niets je in de weg staat om te luisteren naar de klant en de samenwerking met collega’s aan te gaan. De trainingen en activiteiten die we bij de accon■avm academy organiseren helpen je daarbij.”

Reflectiemoment
“Tegelijk zijn de trainingen een mooi moment om te evalueren. Dat is essentieel voor het leerproces, maar kan door de drukte van ons werk soms naar de achtergrond verdwijnen. Trainingen zijn dan een ideaal reflectiemoment, onmisbaar voor je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.”

Bepalend voor de toekomst
“Flexibiliteit is bepalend voor onze effectiviteit in de markt. Daarmee wordt bedoeld, dat als we goed kunnen omgaan met veranderingen en ons gedrag daarop aanpassen als dat nodig is, wij onszelf blijven vernieuwen en onderscheiden. En zo aansluiten bij wat de klant nodig heeft. Leervermogen is een grote indicator hiervan, het laat zien hoe sterk onze wendbaarheid is.

Daarnaast is leren ook gewoon leuk als je het op de juiste manier aanpakt, dat vinden wij tenminste. Elke dag heeft zoveel mogelijkheden! Wij proberen ons daarom bij het samenstellen van de opleidingskalender altijd af te vragen: hoe wordt leren aantrekkelijker voor collega’s? Geen lange trainingen, maar korte videoboodschappen bijvoorbeeld.”

Vrijheid in leren
“De overgang van PE-systematiek naar een portfolio van het NBA en onze eigen ontwikkelmanagementcyclus toont een andere insteek van leren, die volgens ons veel beter past bij accon■avm. De vraag is nu: ‘wat heb je nodig om effectief te zijn?’ Zo is opleiding meer gericht op de toekomst en heb je meer vrijheid. Wij vinden het mooi om te zien dat accon■avm deze persoonlijke aanpak belangrijk vindt en daarom een ruim opleidingsbudget beschikbaar stelt.”

Online programma’s in 2020
“Juist omdat er zo is geïnvesteerd in opleidingen, willen we alle plannen van de accon■avm academy laten doorgaan. Gelukkig konden we de programma’s omzetten naar online sessies. De Boostdag op 8 september wilden we wel graag live doen. Dus dat was een praktische puzzel waar we even mee bezig zijn geweest. Maar daar zijn we uitgekomen!”

Ontdek onze vacatures