Altijd op zoek naar de juiste kandidaat: mijn werk als Campus Recruiter

Altijd op zoek naar de juiste kandidaat: mijn werk als Campus Recruiter

2019-05-25

4 min leestijd | Stories

Een blog van Marijke Kloet
Campus Recruiter bij accon avm

Daar ben ik weer! In mijn vorige blog nam ik jullie mee in mijn functie van Campus Recruiter en hoe ik hier ben gekomen. Nu zal ik wat meer vertellen over hoe mijn werk eruitziet en wat ik allemaal meemaak.

Aandacht voor de young professional
Accountancy bleek een andere branche dan ik gewend was. Ik merkte al snel dat het in deze functie heel belangrijk is om veel aandacht te hebben voor de young professionals. De young professionals komen met veel bedrijven in contact tijdens hun studie, het opbouwen van een goede relatie is dus van groot belang.

Wie zoeken we, waar zijn ze en hoe komen we in contact?
Allereerst ben ik gaan ontdekken waar accon avm voor staat en welke hoe het bedrijf eruitziet. Ik moest erachter komen welke vacatures er zijn en welke kandidaten we precies zoeken. En dan natuurlijk nog de vraag: waar vind ik die en hoe kom ik vervolgens ook met ze in contact? Gelukkig lagen er al veel contacten met scholen, studieverenigingen en universiteiten waar ik mee aan de slag kon. Ik kreeg, en krijg, de vrijheid om zelf te bepalen naar welke scholen wij als accon avm naartoe gaan en aan welke evenementen we deelnemen.

Maar wat houdt dan nu precies in?
Bij campusevenementen moet je denken aan de evenementen die worden georganiseerd om studenten/werkzoekenden en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Dit kunnen banenmarkten zijn, maar ook speeddates, netwerkborrels, sponsoren-diners, inhousemiddagen of trainingen. Zoals de meeste collega’s en studenten ook wel zeggen: is ons werk een feestje. Van de ene borrel naar het andere diner en tussendoor ook nog leuke activiteiten mogen doen zoals golven, abseilen, skydiven en karten. Dat is zeker een feestje! Maar, ons werk bestaat niet alleen hieruit.

We doen nog veel meer
We houden ons ook bezig met de werving en selectie voor de kantoren in de regio. Maar wat moet je hiervoor doen?

Kennis = essentieel
Je moet weten wat er op de kantoren speelt en waar behoefte aan is. Dit kan ad-hoc zijn, maar ook op lange termijn. Je gaat in gesprek met de teamleiders om hierachter te komen. Pas als je de kantoren echt kent, kun je de juiste match maken. Want, past die persoon wel goed in het team? Waar liggen de sterke punten van dit kantoor en waar is aanvulling welkom? En waar moeten nieuwe collega’s aan voldoen om succesvol te kunnen zijn binnen deze vestiging?

Daarnaast ben ik ook het regionale aanspreekpunt voor de werving en selectie. Zo weet ik bijvoorbeeld precies welke vacatures er openstaan maar behandel ik ook de inkomende sollicitaties. Als Campus Recruiter voer ik sollicitatiegesprekken en kijk ik welke mogelijkheden er voor deze sollicitant zijn. Vervolgens leg ik de kandidaat intern voor en onderhoud ik het contact tot en met het moment van een aanbieding of afwijzing. Ook ben ik altijd actief aan het netwerken. Via online kanalen of via bovengenoemde evenementen ben ik altijd op zoek naar de juiste kandidaten. Het leukste hieraan? Het gehele traject doorlopen en uiteindelijk een kandidaat als nieuwe collega verwelkomen op een kantoor in je regio. En natuurlijk gelukkige teamleiders en collega’s die blij zijn met de nieuwe aanwinst!

Ben jij enthousiast geworden na dit verhaal? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op voor meer informatie. We zien je graag in ons team!

Ontdek onze vacatures