Carrière maken = vallen en opstaan

Carrière maken = vallen en opstaan

2020-02-20

4 min leestijd | Stories

Blog door Ilse van der Valk
Junior Assistent Accountancy accon■avm

Tegenwoordig streeft iedereen naar perfectie. We willen alles goed doen, geen fouten maken. En het liefst ontwikkelen we onszelf in een stijgende lijn. De realiteit? Die is vaak minder perfect. Alles gaat met vallen en opstaan. Ik vertel je graag hoe ik daarmee omga, met een voorbeeld uit de praktijk.

Wedstrijdstress!
Zaterdag 4 januari ging ik voor het eerst met mijn paard op een locatie een wedstrijd rijden. Ik had natuurlijk de nodige wedstrijdstress. Daarom had ik de avond ervoor mijn wedstrijdoutfit en alle benodigdheden klaargelegd en mijn paard helemaal klaargemaakt.

Race tegen de klok
Om 9.00 uur ging de stal open en om 11.00 uur moest ik starten: een race tegen de klok dus! Een vriendin van mij deed ook mee dus we zouden samen met de trailer vertrekken. De eerste tegenslag kwam al gelijk om de hoek kijken. Het paard van mijn vriendin wilde niet de trailer op, waardoor we 20 minuten tijd verloren.
Uiteindelijk kwamen we aan om 10.20 uur. Ik had nog maar 40 minuten om mijzelf in mijn wedstrijdoutfit te hijsen, mijn paard klaar te maken en mijn warming-up doen. De tijdsdruk zorgde bij mij voor extra spanning.

Met mijn kont in het zand
Ik stapte op mijn paard en begon aan de warming-up. Ik merkte meteen al dat ik niet de enige was die de stress voelde. Door alle spanningen kreeg mijn paard vleugels en belandde ik binnen 10 minuten met mijn kont in het zand.

Terug in het zadel
Gelukkig was het een oefenwedstrijd, dus kreeg ik alle tijd om de rust weer terug te vinden. Toen de spanning bij mijzelf en mijn paard weer was gezakt, ben ik weer opgestapt. Ik stelde mijn verwachtingen bij en verlegde mijn focus naar ontspanning en rust.

Een slechte start is een goede finish!
Een uur later dan gepland ben ik gewoon gestart. Met een tevreden gevoel reed ik de dressuurring weer uit. Ondanks de val en alle stress, heb ik niet opgegeven.
Omdat ik mijn verwachtingen en focus had aangepast, was ik niet eens meer bezig met de plek die ik had behaald. Tot mijn verbazing had ik toch een mooie derde prijs in de wacht gesleept. Zo zie je maar: een slechte start betekent niet per se een slechte finish!

Leren = fouten maken
Als ik kijk naar mijn functie als Junior Assistent Accountancy bij accon■avm, zie ik veel raakvlakken. Ik krijg hier alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen en te leren. Hierin stel ik duidelijke doelen en acties. Hoewel ik alles perfect wil doen, lukt dit mij eigenlijk nooit.
Ik kan er erg van balen als ik een review terugkrijg van een jaarrekening met allemaal opmerkingen en fouten. Op die momenten denk ik bij mezelf: ‘kop op Ilse, je moét dit kunnen’. Een tegenslag betekent niet dat je niet verder kan, maar het is juist een leermoment.

Focus op de toekomst
Van fouten maken leer je, en zo wil ik mezelf ook ontwikkelen binnen accon■avm. Mijn ambitie is om uiteindelijk als accountmanager om de tafel te zitten met klanten.
Hiervoor heb ik nog een hele weg te bewandelen, maar juist door te vallen (en weer op te staan) ontwikkel ik mezelf. Soms betekent het dat ik mijn doelen moet bijstellen en mijn focus moet verleggen. Hierdoor kun je het resultaat bereiken dat je wilt en tevreden zijn met wat je bereikt, ook al was dit niet je éérste plan.

Volg je ambities en geef vooral niet op!
Bij accon■avm zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je ambities te volgen. Je krijgt ruimte om grenzen te verleggen, te vallen én weer op te staan.

Sta jij ook aan het begin van je carrière? Dan wil ik je meegeven: stel duidelijke doelen, volg je ambities en geef vooral niet op! Bekijk onze assistent accountant vacatures bij jou in de buurt!

Ontdek onze vacatures