Dean Dolmans combineert werk en studie bij Accon avm in Beek-Maastricht

Dean Dolmans combineert werk en studie bij Accon avm in Beek-Maastricht

2021-06-30

4 min leestijd | Stories

Door Dean Dolmans, Junior Assistent Accountancy te Beek-Maastricht

Dean Dolmans zette begin dit jaar een dappere stap. Hij zegde zijn baan als bedrijfsadministrateur op en startte met een werk- en leertraject bij accon■avm. Zo maakt hij de overstap van mbo naar hbo én doet hij ervaring op als Junior Assistent Accountancy. We zijn benieuwd naar zijn beweegredenen en ervaringen tot nu toe.

Waarom wilde je zo graag doorstuderen?
“Nadat ik was afgestudeerd aan de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur werkte ik bij een grote organisatie op de financiële administratie. Een leuke baan, maar op een gegeven moment bood het te weinig uitdaging. Vooral het boeken van administraties vond ik een leuke taak, dus zodoende oriënteerde ik me op de hbo-opleiding Accountancy.”

Hoe kwam je bij accon■avm terecht?
“Uiteindelijk viel mijn oog op de vacature voor Junior Assistent Accountancy mkb. Ik kwam in contact met recruiter Danique Gruithuijzen en zij vertelde me dat accon■avm mij een leer-werktraject wilde aanbieden.”

Wat houdt het werk- en leertraject in bij accon■avm?
“Vier dagen per week werken en één dag school, gedurende vier jaar. De opleiding hbo Accountancy (bachelor) aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven start in september. Het fijne is dat je de stof dus direct kan toepassen in de praktijk. Maar naast deze opleiding kan ik via de accon■avm academy ook andere cursussen en trainingen volgen, onder andere op het platform Goodhabitz.”

In hoeverre sluit deze baan aan op je eerdere studie en werk?
“Het is een voordeel dat ik al wat werkervaring heb, daardoor merkte ik dat het inwerkproces soepel ging. Aan de andere kant is veel ook nieuw voor mij. Bij mijn vorige baan was ik vooral met de administratie bezig, hier stel ik jaarrekeningen samen en doe ik de btw-aangiftes. Het is inhoudelijk veel uitdagender, precies waar ik naar op zoek was.”

Hoe ervaar je de begeleiding als junior?
“Ik was bang dat er weinig begeleiding voor mij zou zijn, aangezien iedereen thuis werkte vanwege corona. Gelukkig zorgde mijn teamleider ervoor dat hij drie dagen per week voor mij beschikbaar zou zijn. We hebben samen stap voor stap de eerste jaarrekening samengesteld. Later mocht ik meer zelf gaan samenstellen, waarna er een review werd gedaan door een ervaren Assistent Accountancy. Op die manier kwam ik geleidelijk in mijn rol en krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden.”

In september start je met de opleiding. Wat hoop je dat het jou brengt?
“Bij dit vak krijg je natuurlijk te maken met heel veel regels en procedures, dat was voor mij nieuw. Ik hoop en verwacht dat ik met deze opleiding een gedegen theoretische basis leg. Ook denk ik dat ik hiermee op persoonlijk niveau kan groeien.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Wat ik miste in mijn vorige baan, was contact met klanten. Hier heb je dat veel meer. Zo werk ik onder meer voor horecabedrijven en een carwashbedrijf, hier in de regio. Als ik stukken nodig heb om de jaarrekening of btw-aangifte te doen, dan bel ik met de klant om de stukken op te vragen. Zo leer je de mkb-bedrijven en de ondernemers beter kennen, dat maakt het vak zo leuk. En in coronatijd leef je natuurlijk mee met de bedrijven die het zwaar hebben.”

Hoe zit het eigenlijk met die Limburgse gezelligheid op kantoor?
“Dat is iets wat ik misschien nog wel belangrijkste vond: de sfeer op kantoor. Dat zit bij accon■avm in Beek-Maastricht wel goed. De werksfeer is heel gezellig en mensen staan voor elkaar klaar. Van collega’s van andere vestigingen hoor ik zelfs dat ze graag hier in Maastricht komen. Een goed teken, toch?”

Meer informatie en vacatures
Spreekt het verhaal van Dean je aan? Neem een kijkje bij onze vacatures en ontdek meer over de opleidingsmogelijkheden bij accon■avm. Ook op het kantoor in Beek-Maastricht zijn we op zoek naar nieuwe Assistenten Accountancy. Bekijk de vacatures en wie weet word jij binnenkort Deans nieuwe collega!
Voor specifieke vragen over leer- en werktrajecten kun je contact opnemen met Danique Gruithuijzen via d.gruithuijzen@acconavm.nl.


Ontdek onze vacatures