Een baan bij onze werkgeversservice: betekenisvol en afwisselend

Een baan bij onze werkgeversservice: betekenisvol en afwisselend

2021-11-16

4 min leestijd | Stories

Door: Alexander van Kleij, Directeur werkgeversservice

Werken op de afdeling werkgeversservice van accon■avm, waarom is dat zo leuk? Ik geef je graag een inkijkje in deze discipline. Met een sterk team van salarisadministrateurs en HR-adviseurs ondersteunen we mkb’ers bij allerlei werkgeverszaken. Laat je inspireren!

Laat ik eerst wat over mezelf vertellen. Nadat ik diverse HR-functies heb vervuld in het bedrijfsleven en de accountancywereld, ben ik sinds mei 2019 directeur van de discipline werkgeversservice bij accon■avm. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de landelijke aansturing van de verschillende teams. Bij elkaar werken er bij ons zo’n vijftig salarisadministrateurs en tien adviseurs, verspreid over het hele land.

De kunst van het vak
Ik ben sinds 2014 verbonden aan accon■avm, met plezier! Wat ik zo interessant vind aan mijn werk, is dat we écht waardevol werk leveren voor onze klanten. Onze werkzaamheden en adviezen zijn namelijk heel praktisch, vaak zelfs onmisbaar. We ondersteunen voornamelijk de kleine mkb’ers, en dat is extra leuk. Je staat heel dicht bij de ondernemer en leert alle ins en outs van de organisatie kennen.

Efficiënte totaaloplossing
Om je werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen, werken we met Loket.nl. In Loket beheer je de volledige salarisadministratie van ondernemers op één plek. Ook heb je vanuit Loket toegang tot vrijwel alle cao’s. Handig, want bij accon■avm werken we met wel vijftig verschillende cao’s!

1/3 communicatie
Als salarisadministrateur is communicatie ook een belangrijk onderdeel van je vak. Sterker nog: uit onderzoek van het NIRPA (Nederlands Instituut Register Payroll Accounting) blijkt dat je als salarisadministrateur ongeveer een derde van je tijd bezig moet zijn met communicatie, met de klant en met je collega’s. Dit komt overeen met de dagelijkse praktijk bij accon■avm.
En voor een goede klantrelatie is face-to-facecontact erg belangrijk. Zo ga je als salarisadministrateur regelmatig langs bij je klant. Wij – en onze klanten – hechten daar veel waarde aan.

Anders dan een HR-afdeling
Wat maakt werken bij werkgeversservice nou zo bijzonder, ten opzichte van werken op een HR-afdeling? Met stip op één: de afwisseling! Ik hoor van veel collega’s terug dat ze de diversiteit aan werkzaamheden én klanten ontzettend leuk vinden.
Van melkveebedrijf tot horecazaak: je komt in contact met uiteenlopende ondernemers en vraagstukken. En als een bepaalde opdracht jou wat minder ligt, haal je alsnog voldoende uitdaging uit andere opdrachten.

Hot topics
Omdat we kennis nodig hebben van uiteenlopende zaken, volgen we de actuele ontwikkelingen op de voet. Op dit moment zijn de Wet Arbeidsmarkt in Balans en het rapport van de Commissie Borstlap belangrijke thema’s.
Ook speelt compliance een steeds grotere rol. En er zijn natuurlijk regelmatig wijzigingen in cao’s en minimumlonen. Als er weer een wijziging aankomt, zetten onze teams álles op álles, zodat ondernemers voor de ingangsdatum aan de wet voldoen. Volop actie en uitdaging, dus!

Uitdagend op verschillende fronten
Overweeg je om bij ons aan de slag te gaan als salarisadministrateur of HR-adviseur? Dan doen we ook een beroep op je ‘soft skills’, want je krijgt vaak te maken met emotionele zaken. Denk aan ondernemers die conflicten hebben met werknemers of niet aan bepaalde wetten voldoen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wél uitdagend.

NIRPA: stok achter de deur
Zie jij een functie bij onze werkgeversservice wel zitten? Dan ben je ervan verzekerd dat we je stimuleren in persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zijn we ook aangesloten bij het NIRPA. Dit betekent dat onze salarisadministrateurs gecertificeerd zijn én dat ze regelmatig hun kennis updaten. Collega’s zien dit als een fijne stok achter de deur om te blijven leren.

Kom langs voor een kennismaking
Wil jij meer verdieping, afwisseling en persoonlijke uitdagingen in je werk? Dan komen we graag met je in contact. Op verschillende plekken in het land zijn we op zoek naar ervaren krachten én jong talent. Neem een kijkje op de vacaturepagina.

Ontdek onze vacatures