Grote financieringsaanvraag, administratie-digitalisering en afzwemmen!

Grote financieringsaanvraag, administratie-digitalisering en afzwemmen!

4 min leestijd | Stories

Een blog van Jessica Jansen
Accountmanager bij accon avm

Terwijl ik met een bakje koffie de planning van de komende week doorneem gaat mijn telefoon: een collega met een spoedklus, of ik hem kan helpen? Het betreft een grote financieringsaanvraag die binnen twee weken moet worden afgerond. Nu heb ik dit wel eens eerder gedaan, maar nog nooit zó’n grote aanvraag. De collega’s uit het team worden erbij gehaald en we verdelen de taken. We stropen de mouwen op en gaan ermee aan de slag.

Ondertussen moet er deze week een grote financiële administratie gereedgemaakt worden voor digitalisering. Samen met één van onze junioren bespreek ik alle stappen die we moeten doorlopen: bankkoppelingen, kassakoppelingen, inrichting van de administratie, autorisaties en natuurlijk een gestructureerde en duidelijke communicatie met de klant. Leuk om te doen, maar het hele proces goed doorlopen kost veel tijd en inspanning.

De twee projecten zijn in gang gezet en ondertussen ben ik druk met de andere dagelijkse werkzaamheden.

Aan het thuisfront is het tevens een spannende periode: mijn jongste zoon moet selectiezwemmen voor zijn A-diploma. Dit is één van de belangrijkste diploma’s die je kunt behalen als kind! Vanaf dat moment krijg je vrijheid en mag je alleen in het diepe zwemmen en alleen van de duikplank! Ook voor de ouders is dit een belangrijk diploma, zodra dit diploma is behaald hoeven wij niet meer de hele dag mee te zwemmen en continu op te letten. Aankomende zomer kunnen mijn man en ik dus relaxt op het strand of op een terrasje bij het zwembad zitten (zonnetje, cocktailtje, tapas). Supertrots waren we dan ook dat hij zijn A-diploma heeft gehaald en nu officieel watervrij is!

De week vliegt voorbij maar het harde werken loont! Want de jaarrekeningen voor de financiering zijn gereed en de fiscalist heeft de aangiften opgesteld. De klant is akkoord en de volgende stap, de prognoses, kan worden opgestart.

Het is inmiddels Valentijnsdag en we gaan vandaag bij een klant op locatie de digitalisering uitrollen. Samen met mijn collega rij ik naar de klant, we bespreken kort wat we gaan doen en wat ze kan verwachten. Daar aangekomen koppelen en activeren we alle systemen. Na nog wat bijschaven werkt alles soepel. Samen bespreken we de processen en sluiten daarna met een goed gevoel deze eerste fase af. Vanaf volgende week kunnen we de digitalisering gaan testen.

Inmiddels is de deadline voor de financieringsaanvraag aangebroken. Als ik op kantoor kom zie ik dat mijn collega alles klaar heeft gelegd. Terwijl ik alles doorneem prijs ik me gelukkig met zo’n goed team, zonder hen was het nooit gelukt! De bespreking met de klant verloopt vlotjes en we kunnen de financieringsaanvraag afronden. Na akkoord van de klant kan ‘s middags alles worden verzonden naar de bank, missie volbracht!

Het is vrijdagavond en tijd voor ontspanning. Met een zucht plof ik in de bioscoopstoel naast mijn vriendinnen. Heerlijk even lekker bijkletsen en genieten van een leuke film! Tevreden en vermoeid rij ik terug naar huis, nu even een weekend helemaal niets.

Lees hier meer blogs en video's van medewerkers bij accon avm

Wil je ook werken bij accon avm? Bekijk dan hier onze vacatures.