Genoeg ruimte om ambities waar te maken

Genoeg ruimte om ambities waar te maken

2020-03-24

4 min leestijd | Stories

Door: Johannes de Boer
Aspirant Accountmanager


In 2015 startte ik als stagiair accountancy bij accon■avm. Nu, inmiddels 5 jaar later, ben ik Aspirant Accountmanager en begeleid ik onder andere stagiaires. Hoe ik mezelf zo snel heb ontwikkeld bij accon■avm? Dat heeft te maken met de roots van onze organisatie. Lees mijn verhaal en ontdek het DNA van accon■avm.

Toen ik bij accon■avm solliciteerde als stagiair accountancy, heeft het dilemma ‘Big Four vs. kleinere organisatie’ door mijn hoofd gespeeld. Daar kwam ik niet helemaal uit, maar ik had wél een scherp toekomstplan in mijn hoofd. Eerst werkervaring opdoen binnen de accountancy, daarna de overstap maken naar de adviespraktijk. Ik zag de doorgroeikansen en stagemogelijkheden bij accon■avm, en dat sprak me aan. Ik besloot ervoor te gaan.

accon■avm is een stichting
Eenmaal aan boord bij accon■avm wist ik dat ik goed op mijn plek zat. accon■avm is een coöperatie zonder partnerstructuur. Alle winst vloeit terug in onze organisatie en de mensen. En dat merk je aan alles. Er is hier veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo kan je extra opleidingen en cursussen binnen accon■avm volgen. Daarnaast heeft iedere medewerker een eigen ontwikkelingsdossier. Een mooie leidraad voor de ontwikkeling van je softskills en (nieuwe) competenties.

Waarderingscultuur
Bij accon■avm is volop ruimte voor promotie en mooie extra’s. Toch is er hier geen bonuscultuur, en dat bevalt me uitstekend. In ons werk ligt de focus op kwaliteit en dienstverlening. Daar krijg je oprechte waardering voor, van collega’s en klanten. En daar doe je het uiteindelijk toch voor? Die bonuscultuur mis ik dus niet. Ik koester liever het moment dat je samen met een team iets moois voor de klant hebt gerealiseerd, en dat een tevreden klant daarvoor zijn waardering uitspreekt.

Razendsnel ontwikkeld
Na mijn stage startte ik met een werken-lerentraject en ben ik van mkb-advies overgestapt naar de agrarische afdeling binnen accon■avm. Al vrij snel mocht ik ‘de boer op’ om agrarische klanten te ondersteunen. Geweldig! Voor mij een fijne afwisseling naast de dagen op kantoor, want ik heb veel affiniteit met de agro-sector en ik voel me verbonden met mijn eigen regio, het Friese boerenland.

Ondertussen kon ik mijn kennis bijspijkeren via webinars en bijeenkomsten binnen accon■avm. Nu ben ik Aspirant Accountmanager en volg ik nog een post-hbo-opleiding accountancy. Als je kenbaar maakt wat je ambities zijn, dan kun je ze hier waarmaken. Er is een ruime keuze aan cursussen en opleidingen en begeleiding hiervoor.

Aan de keukentafel én in de stal
accon■avm gaf mij snel alle vrijheid en vertrouwen om op pad te gaan. Inmiddels adviseer ik (agro-)klanten in heel Nederland. Onze klantbenadering is heel persoonlijk en betrokken, dat past bij mij.

Ik zit gewoon bij ondernemers aan de keukentafel voor adviesgesprekken, maar ook om de administratie te verwerken. Zo heb ik ook al eens een agrarisch ondernemer geholpen met het melken, nadat we gezamenlijk een dag aan de administratie hadden gewerkt. Omdat ik dat leuk vind om te doen! En het is een goede manier om je klant beter te leren kennen.

Je klant verrassen
De persoonlijke aandacht en het coöperatieve karakter van accon■avm komen ten goede aan onze dienstverlening. Je wordt hier gestimuleerd om het elke dag nog beter te doen dan gisteren. Door multidisciplinair samen te werken, proactief te adviseren en innovatieve ideeën te bedenken.

Zodat je je klanten écht kunt verrassen. En dat is wat mij betreft de toevoegde waarde van de adviseur of accountant. Zeker in deze tijd, waarin jaarrekeningen opmaken en aangiftes doen steeds meer automatisch gebeurt. Genoeg ambities die ik bij accon■avm kan waarmaken!

Ontdek onze vacatures