Hoe mijn werk als Campus Recruiter abrupt veranderde

Hoe mijn werk als Campus Recruiter abrupt veranderde

2021-03-12

4 min leestijd | Stories

Door: Danique Gruithuijzen, Campus Recruiter

Precies een jaar geleden gingen we voor het eerst in lockdown. Dit zorgde natuurlijk voor grote veranderingen in mijn werk als Campus Recruiter. Nieuwsgierig hoe we hier bij accon■avm mee omgegaan zijn het afgelopen jaar? En hoe ik in contact ben gebleven met studenten? Lees dan snel verder!

Mijn werk als Campus Recruiter
Zo’n 1,5 jaar geleden startte ik bij accon■avm als Campus Recruiter. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van stagiairs en starters. Hierdoor kom ik veel in contact met studenten op hogescholen, universiteiten en studieverenigingen. Mijn werk bestaat dan ook grotendeels uit het organiseren en bijwonen van campusevenementen.

Van offline naar online
Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: de eerste dag dat ons werd geadviseerd om thuis te werken en ik niet naar ons hoofdkantoor in Arnhem mocht voor een overleg met het team. Ik baalde ontzettend! Als recruitmentteam werk je sowieso al veel op afstand, dus dit zijn juist de dagen waar je naar uitkijkt. Toen had ik niet kunnen bedenken dat we deze overleggen een jaar later nog steeds online zouden doen.

Online sollicitatietraining
Op de eerste dag van de lockdown zou ik eigenlijk afreizen naar de Hogeschool Zeeland in Vlissingen voor een sollicitatietraining. In overleg met de docente hebben we dit last minute omgezet naar een sollicitatietraining via Microsoft Teams. Ik had geen idee hoe ik dit moest aanpakken of wat ik kon verwachten! Na 1,5 uur praten tegen een scherm met initialen van deelnemers, was ik ontzettend suf. Ik hoopte dan ook dat dit een tijdelijke oplossing zou zijn en ik snel weer mocht afreizen naar de hogescholen en studieverenigingen.

Lunchpakketjes
Na verloop van tijd wisten we: deze lockdown gaat nog een tijdje duren. Daarom besloten mijn collega en ik er een creatieve draai aan te geven. “Als we de studenten niet op kantoor kunnen ontvangen met een lekkere lunch, dan sturen we ze toch een lunchpakketje op en gaan we digitaal met ze kennismaken en lunchen?”, stelde mijn collega voor. Zo gezegd, zo gedaan, en dit was de geboorte van de online lunchdate. Hier hebben we hele leuke reacties op ontvangen!

Mooie initiatieven
Het afgelopen jaar zag ik verschillende leuke initiatieven voorbijkomen. Van digitale speeddates tot online borrels met heerlijke borrelpakketjes, en van originele inhousedagen tot online netwerkevents. Ontzettend leuk om te zien dat de mate van creativiteit en flexibiliteit bij iedereen volop aanwezig is.

Terugblik
Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik toch wel concluderen dat mijn werk als Campus Recruiter enorm veranderd is. In plaats van zes verschillende kantoren per week te bezoeken en netwerkdiners van een studievereniging bijwonen, werk ik nu vijf dagen vanuit dezelfde stoel in de woonkamer.

Kandidaten en collega’s spreek ik via Microsoft Teams. En social media zijn voor ons steeds belangrijkere wervingskanalen geworden. Ik moet zeggen, het vele thuiswerken kent ook zijn voordelen: minder reistijd en ik spreek mijn collega’s meer dan ooit. Toch verlang ik net als zovelen naar de dynamiek op kantoor, de ritjes door het land en de fysieke contactmomenten met studenten.

Kom online kennismaken!
Zit jij in de laatste fase van je studie? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Kom online kennismaken met accon■avm! Ontmoet ons bij een van de online campusevenementen (zie onze agenda). Of ga direct met ons in gesprek over je drijfveren en ambities voor de toekomst. Neem contact met mij op via d.gruithuijzen@acconavm.nl of 06 – 23 60 73 44 en wie weet tot snel!

Ontdek onze vacatures