“Ik kwam terug voor de ‘we doen het samen’-mentaliteit”

“Ik kwam terug voor de ‘we doen het samen’-mentaliteit”

2020-12-24

5 min leestijd | Stories

In 2011 startte Marco Tromp bij acconavm (voorheen ROZA Accountants en Belastingadviseurs in Gorinchem). “Ik begon als Junior Belastingadviseur en groeide door tot Manager Belastingadvies. Ik had het altijd goed naar m’n zin. Toch leek het mij in 2019 goed om mijn vleugels eens uit te slaan, dus ging ik aan de slag bij een ander kantoor. Maar: het gras is groener aan de overkant? Daar kwam ik snel van terug.”

Marco ervaarde altijd genoeg uitdaging bij acconavm. “Ik kwam veel bij klanten over de vloer. Ik kreeg alle vrijheid en veel verantwoordelijkheid. Toch wilde ik wel eens een kijkje nemen in een andere keuken. Er was een interessante functie bij een ander accountantskantoor. Toevallig was mijn broer ook gelieerd aan die organisatie. Ik besloot de uitdaging aan te nemen.”

Even anders
Marco begon vol energie op zijn nieuwe werkplek. Helaas bleek vrij snel dat dit kantoor niet goed bij hem paste. “Het was een kleiner kantoor dan ik gewend was. Ik miste de dynamiek en de multidisciplinaire samenwerking die op een groter kantoor aanwezig zijn. Het klantcontact was ook minder dan voorheen.’’

De juiste beslissing?
Hij vroeg zich af of hij wel de juiste beslissing had genomen. “Ik wist hoe het ging bij accon
avm. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid, ook als je nog maar kort in dienst bent. Tegelijkertijd vorm je echt een team met je collega’s. Er heerst een ‘we doen het samen-mentaliteit’. En het directe contact met klanten, daar word ik blij van. Daar doe je het toch voor?”

“Ik houd van de ‘we doen het samen-mentaliteit’”

Marco bleef contact houden met zijn oud-collega’s bij acconavm. “Afgelopen zomer kreeg ik een telefoontje van Johan van der Stelt, Directeur Advies. Ik vertelde eerlijk hoe het ervoor stond. Toen ging het snel. Tijdens mijn vakantie op Texel ondertekende ik een nieuw contract.”

Vol plannen voor de toekomst
Sinds november 2020 werkt Marco weer voor accon
avm. Hij zit vol plannen voor de toekomst. “Samen met collega’s zet ik een nieuw advieskantoor op in Gorinchem. Met de nadruk op sámen, want onze focus is multidisciplinair advies voor (met name) familiebedrijven, op lokaal niveau.”

Die dynamiek, dat is volgens Marco het mooie aan acconavm. “Er wordt echt geluisterd naar je ideeën. En je krijgt al het vertrouwen en de ruimte om ze ook uit te voeren. Er liggen voor mij nog volop kansen.”

Ontdek onze vacatures