Jack Doudeijns over de bijzondere teamspirit bij Accon avm in Goes

Jack Doudeijns over de bijzondere teamspirit bij Accon avm in Goes

2022-02-16

5 min leestijd | Stories

Door: Jack Doudeijns, Directeur Samenstelpraktijk te Goes

Jack Doudeijns over de bijzondere teamspirit bij accon■avm in Goes

“Je moet elkaar de ruimte geven, net als thuis”, zegt Jack Doudeijns, directeur van de samenstelpraktijk in Goes. Met tomeloze energie en een open mindset inspireert hij jonge talenten om het beste uit zichzelf te halen. In dit interview vertelt hij erover.

Vrijheid en verantwoordelijkheid
Jack Doudeijns is Directeur Accountancy op het acconavm kantoor in Goes. Hij voelt zich er helemaal thuis. Jack: “Het mooie aan accon■avm is de combinatie van veel vrijheid met een gezonde dosis verantwoordelijkheid. We hebben een landelijke spreiding, en toch heeft elk kantoor een eigen gezicht. Dat merk je ook in Zeeland, waar vijf kantoren zijn gevestigd. Collega’s werken in hechte teams, er heerst een open cultuur en de lokale betrokkenheid is hoog.”

Loslaten en van elkaar leren
Kom je bij Jack in het team, dan word je uitgedaagd om te ‘vlammen’, zoals Jack het zegt. “Ik geniet van mensen die vooruit willen. Als leidinggevende geef ik mijn collega’s hier dan ook alle ruimte voor. Een rigide, traditionele manier van leidinggeven, past niet bij mij. Ik geef mensen graag snel verantwoordelijkheden en sta open voor hun frisse ideeën. Ook wil ik mensen altijd meegeven dat fouten maken mag, want dat hoort bij een leerproces.”

Jack legt het uit aan de hand van een voorbeeld. “Een van onze Assistenten Accountancy kreeg een vrij complexe vraag van een klant. Ik bood aan om de klant te bellen, maar ze wilde het graag zelf doen. Ik twijfelde even, maar uiteindelijk dacht ik: dit is haar kans om te groeien, dus ik moet het loslaten. We hebben samen het gesprek voorbereid en ze is zelfstandig het gesprek met de klant aangegaan. En het gesprek liep op rolletjes.”

Eén team voor het beste advies
Die samenwerking is ook meteen de kracht van accon■avm, ziet Jack. “Ons team bestaat uit hele frisse geesten. Een mix van collega’s met veel ervaring en jonge talenten met vernieuwende ideeën. Ook zijn alle vakgebieden in Goes vertegenwoordigd. Ik stimuleer mensen om te doen waar ze goed in zijn én gebruik te maken van elkaars expertises. Zo kom je samen tot het beste advies.”

Die multidisciplinaire, proactieve aanpak is typerend voor accon■avm. Jack: “We willen onze klanten verrassen, met proactief advies. Het moet niet zo zijn dat een klant óns belt voor een vraag, maar andersom: dat de klant door ons wordt gebeld met een slimme fiscale tip of een kans om te innoveren.”

Geven en nemen
Jack daagt zijn collega’s dus graag uit om een stapje extra te zetten, maar waakt ook voor een gezonde werk-privébalans. Hij legt uit: “Samenwerken is een kwestie van geven en nemen, elkaar de ruimte geven. Net zoals in je privéleven. Vraag je veel van je mensen? Dan is het ook belangrijk om waardering te tonen. Als leidinggevende ben ik daar bewust mee bezig. Zo heb ik weleens een collega een middag vrij gegeven, omdat ik zag dat hij er doorheen zat. Je hebt gewoon af en een ‘break’ nodig om goed te functioneren, om creatieve oplossingen te bedenken. Zelf maakte ik jarenlang de fout om alleen maar te werken, om vervolgens in de zomervakantie geen energie te hebben voor leuke dingen. Daar wil ik mijn collega’s voor behoeden.”

Trots op mijn team
Jack merkt dat deze aanpak bijdraagt aan de teamspirit op het kantoor. “Hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt. Dat werd in coronatijd goed zichtbaar. Het was voor velen geen makkelijke tijd, en vakinhoudelijk kwam er ook veel op ons af. Door goed samen te werken en goed voor elkaar te zorgen, zijn we in staat geweest om onze klanten het beste te ondersteunen in deze spannende tijd.”

Lees de verhalen van Jacks collega’s
Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere accon■avm collega’s (in Zeeland)? Laat je inspireren door het verhaal van Else-Linde de Visser, een collega van Jack. Op haar 21e werd ze teamleider van de samenstelpraktijk. Of lees het verhaal van Wouter Wennink, die als Junior Assistent Accountancy Agro zijn passie kwijt kan.

Geef je ambities de ruimte

Wil je ook aan de slag bij accon■avm, wellicht als Assistent Accountancy in het team van Jack? Neem een kijkje bij de vacatures. Of ga in gesprek met onze recruiter Marijke Kloet-Sonneveld, via m.kloet@acconavm.nl.

Ontdek onze vacatures