Kom je een van onze kantoren in Zeeland versterken? Neem een kijkje!

Kom je een van onze kantoren in Zeeland versterken? Neem een kijkje!

2021-04-13

5 min leestijd | Stories

Door: Leon van Kruiningen, Manager Belastingadvies in Goes

Kom je een van onze kantoren in Zeeland versterken? Neem een kijkje!
Op zoek naar een volgende stap in je carrière als belastingadviseur of accountant? Als Manager Belastingadvies van het kantoor in Goes enthousiasmeer ik je graag om te solliciteren. Ik vertel je meer over mijn werk, het team én hoe waardevol het werk is dat we doen voor onze klanten.

Afwisseling en teamspirit
accon■avm is mijn eerste werkgever, en inmiddels werk ik er alweer ruim acht jaar met veel plezier. Ik ben begonnen als belastingadviseur en later doorgegroeid naar Manager Belastingadvies. Nu geef ik leiding aan vier belastingadviseurs. Het allermooist aan dit werk is de diversiteit aan klanten.

Bij het kantoor in Goes ondersteunen we veelal klanten in het mkb, in elke fase van het ondernemerschap. Denk o.a. aan retailbedrijven, transportondernemingen, artsen, een optiek, installatietechniek, enkele (grote) bouwbedrijven en een machinehandel. Daarnaast ondersteunen we agrarisch ondernemers. Zelf vind ik het leuk om meer over deze branches te leren. Het ‘kleurt’ je werk.

Just another day at the office?
Benieuwd met welke vraagstukken ik zoal aan de slag ga? Ik geef je graag een inkijkje in een gemiddelde werkdag. Hoewel, die bestaat eigenlijk niet bij accon■avm.’s Morgens kun je niet voorspellen hoe je dag eruitziet, want er komen dagelijks nieuwe vragen van klanten binnen.

Mijn dag vandaag:

8.00 – 12.00 uur
Vanmorgen fietste ik rond 8.00 uur naar het kantoor in Goes. Eenmaal op kantoor open ik mijn mail om te kijken of er nieuwe vragen van klanten zijn binnengekomen. Vervolgens ga ik verder waar ik gisteren mee begonnen was: een vof-akte wijzigen voor een ondernemer.

Ook belde ik vandaag een ondernemer van een eenmanszaak die in vier jaar enorm is gegroeid. We helpen deze klant om een bv-structuur op te richten, zodat hij meer risico’s afdekt. Dit doe ik in nauw overleg met de notaris van de klant.

Verder kreeg ik een set testamenten en volmachten toegestuurd van de notaris. Of ik deze wil beoordelen voor een klant, met het oog op het beschikbare vermogen en de erfbelasting.

12.00 – 13.00 uur
Vanwege het thuiswerken door corona hebben we dagelijks om 12.00 uur een online meeting met het team. We vertellen elkaar wat we doen en waar we eventueel hulp bij nodig hebben. Op die manier reguleren we de werkdruk en zorgen we voor een goede werk-privébalans. Daarna was het tijd voor lunch!

13.00 – 17.00 uur
’s Middags belde een klant die wil investeren in onroerend goed, waarbij het gaat om grote bedragen. De vraag was: hoe gieten we dit fiscaal in het vat? En: kunnen jullie vandaag nog met een conceptplan komen? Op dat moment is het alle hens aan dek! Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, met een tevreden klant als resultaat.

Schaken op verschillende borden
De diversiteit aan klanten en opdrachten is groot bij accon■avm. Het feit dat je vaak op verschillende borden tegelijk schaakt, maakt het uitdagend. Want enerzijds wil je de klant altijd de fiscaal-optimale oplossing bieden. Maar je wil ook de wensen van de klant vervullen.

Een fiscaal-optimale oplossing is namelijk niet altijd de beste oplossing voor je klant. Bijvoorbeeld omdat je klant liever ‘op safe’ speelt en zijn aansprakelijkheidsrisico wil verkleinen. Daarbij moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat het juridisch klopt. Het mooie van accon■avm is dat we alle specialismen in huis hebben, zodat je de klant full-service dienstverlening kan bieden. We werken dan ook veel samen met de andere kantoren in de regio Zeeland.

Elkaar versterken
Samenwerking met collega’s is erg belangrijk bij accon■avm. We houden elkaar scherp en versterken elkaar waar nodig. Heb jij meer ervaring met bepaalde vraagstukken dan een ander? Dan help je je collega op weg. Of wellicht heb je juist behoefte aan een frisse blik van een andere collega, die sterk is in creatieve oplossingen bedenken. Teamspirit is hier volop aanwezig!

Daarbij verandert wet- en regelgeving snel, net als de ontwikkelingen in de markt. Je moet dus continu alert zijn op veranderingen, en altijd het belang van de klant voor ogen houden. Dat kun je samen veel beter dan alleen. We werken bij accon■avm dan ook altijd op basis van het vierogenprincipe: je laat altijd een andere collega meedenken en je werk reviewen.

Solliciteren bij een accon■avm kantoor in Zeeland?
Hopelijk heb ik je op deze manier een idee kunnen geven van het werk op het accon■avm kantoor in Goes. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Maar ook op de kantoren Oostburg, Terneuzen en Zierikzee is ruimte voor extra talent. Neem een kijkje bij de vacatures. En wie weet verwelkom ik je binnenkort als nieuwe collega!

Ontdek onze vacatures