Maak kennis met Tim

Maak kennis met Tim

2019-05-11

3 min leestijd | Stories

Tim van Ewijk werkt sinds maart 2019 als belastingadviseur en btw-specialist bij accon■avm in Veendam. Maak kennis met Tim.

Wat deed je voor je bij accon■avm aan de slag ging?
“Ik werkte bij verschillende grote en kleinere accountantskantoren als belastingadviseur en btw-specialist. Ik heb hier ervaring met de agrosector opgedaan. Het grote verschil met mijn eerdere werkzaamheden is dat ik bij accon■avm meer focus heb op de agrosector.”

Op welke manier kwam je in contact met accon■avm?
“Via een bevriende intermediair ben ik bij accon■avm terecht gekomen. Ik gaf bij hem aan dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Hij zag dat er in het regiokantoor Veendam behoefte was aan fiscale ondersteuning. Een goede match: ik heb veel ervaring met het mkb en kan onze agrarische klanten daarom goed adviseren over bv-structuren.”

Hoe werd je ontvangen door je collega’s?
“Tijdens de gesprekken had ik direct al een prettig gevoel bij accon■avm. Er was een open sfeer waarin we spraken over de wensen en behoeften aan beide kanten. Dit positieve gevoel werd alleen maar sterker door het onthaal van mijn collega’s. Zij misten een belastingadviseur en btw-specialist in hun team. Ik voelde mij direct heel erg welkom.”

Wat spreekt je aan bij accon■avm?
“We gaan als collega’s weliswaar zakelijk met elkaar om, maar er is ook zeker ruimte voor een geintje tussendoor. Je merkt dat iedereen de drive heeft om zich samen in te zetten voor de agrosector. Dat zie ik ook aan de manier waarop collega’s altijd ruimte voor verbetering zien. In dossiervorming, verslaglegging en efficiëntie. Deze coöperatieve werkwijze past bij de manier waarop ik graag werk.

Wat me verder aanspreekt, is de inzet voor innovatie. Op dit moment gebeurt er veel bij accon■avm en in ons regiokantoor. We zijn als organisatie overgegaan op AFAS, waarmee ik eerder al werkte, en met het regiokantoor verhuizen we binnenkort naar Groningen. Voor mij leuk, want ik hou wel van wat innovatie. Ik heb altijd al de neiging om in de diepe kant van het zwembad te springen.”

Wat zijn je doelen of ambities bij accon■avm?
“Op de korte termijn is mijn persoonlijke doel: de NOB-opleiding afronden. Op de lange termijn zet ik mij graag in om agro-ondernemers nog beter te ondersteunen én om een succesvol regiokantoor te blijven.”

Ontdek onze vacatures