Mijn jaar bij Accon avm in 600 woorden

Mijn jaar bij Accon avm in 600 woorden

2020-01-21

4 min leestijd | Stories

Een blog van Melissa Iman, belastingadviseur bij acconavm

Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang. Meedoen aan goede voornemens heb ik voor mezelf al afgeschaft. Toch is januari altijd een mooi moment voor bezinning en reflectie. Ik neem je graag mee in mijn terugblik op 2019, met enkele hoogtepunten.

Goed begin: bloggen
In 2019 kreeg ik de kans om blogs te schrijven voor acconavm. Dit is een van de leukste en meest verfrissende dingen waar ik in 2019 mee ben begonnen!

Ik vind het enorm leuk om jullie mee te nemen in mijn verhalen. Ook vind ik het een mooie afwisseling met mijn reguliere werkzaamheden. Bloggen is een goede manier om jullie een inkijkje te geven in mijn werk als belastingadviseur.

Nieuwe uitdaging: junior begeleiden
Later in het jaar gaf mijn teamleider mij de mogelijkheid om een nieuwe Junior Belastingadviseur te begeleiden. Een mooie kans voor mij om iemand anders wegwijs te maken in het vak. De ambitie om een junior te begeleiden had ik al langer, maar zoiets moet natuurlijk groeien. En nu deed de kans zich voor!

Wat ik ervan heb geleerd? Ik ben erachter gekomen dat iemand coachen tweeledig werkt. Het is niet alleen leerzaam voor degene die wordt begeleid, maar ook heb ik er zelf van geleerd. Je beseft je ineens hoe vanzelfsprekend bepaalde dingen voor jou zijn geworden. En dan is het ineens een uitdaging om zaken aan een nieuwe collega uit te leggen.

Doei, comfortzone
Na mijn zomervakantie kreeg ik het gevoel dat ik ‘vastzat’ in mijn routine en werkzaamheden. Ik weet niet wat het precies was, maar ik voelde dat ik zo niet verder kwam. Vrij snel heb ik dit bij mijn teamleider aangegeven. Hij reageerde positief en we zijn samen aan de slag gegaan om dit aan te pakken. Mede dankzij deze gesprekken ben ik uit mijn comfortzone gestapt, en:

  • heb ik geleerd hoe belangrijk ‘nee’ zeggen is;
  • ben ik selectiever geworden in de werkzaamheden die ik verricht;
  • heb ik geleerd om vaker te delegeren.

Vooral dat laatste is erg moeilijk gebleken, en dat zal de komende jaren ook een uitdaging zijn. Maar de (positieve) spanning en het bewegen tegen je eigen natuur in, vond ik erg verfrissend. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn werkplezier weer terug heb gevonden.

Een persoonlijke prestatie
Ook op privégebied stapte ik afgelopen jaar uit mijn bubbel. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Iets waarvan ik nooit had verwacht dat ik het zou gaan doen. Ik kreeg te maken met motivatieperikelen, toch zette ik in 2019 door. Ik rende mijn allereerste renwedstrijd: vijf kilometer bij de Venloop. Echt waar, als iemand mij twee jaar geleden had gezegd dat ik dit zou gaan doen, had ik diegene voor gek verklaard. Maar het geeft een heerlijk gevoel om zo’n prestatie te leveren!

Rennen bij acconavm
Mijn passie voor hardlopen heb ik doorgezet. Samen met mijn collega’s van het acconavm kantoor in Maastricht hebben we als businessteam meegedaan aan de Roermond City Run. En ook in 2020 doe ik weer mee met de Venloop.

Wanderlust
Verder was 2019 voor mij een jaar van reizen. In januari en juni ben ik gaan backpacken in Zuidoost-Azië. Hier kan ik kort over zijn: het was GE-WEL-DIG! Ontzettend fijn om naast mijn werk bij acconavm op die manier af te kunnen schakelen. Mijn batterij voor 2020 is weer opgeladen!

2020: here I come!
En tot slot blik ik graag vooruit op 2020. Per 1 januari heb ik een mooie promotie gekregen naar belastingadviseur, dus ik ben geen junior meer. Dat is natuurlijk de kers op de taart, na zo’n fantastisch 2019. Je ziet: goede voornemens zijn niet nodig, goede motivatie wel!

Proost op het nieuwe jaar, let’s do this!

Ontdek onze vacatures