Mijn keuze voor accon avm, waarom? En was het de juiste?

Mijn keuze voor accon avm, waarom? En was het de juiste?

2019-06-24

3 min leestijd | Stories

Een blog van Andy Wong
Assistent Accountant bij accon avm

Leuk dat je de tijd neemt om mijn verhaal te lezen! Mijn naam is Andy Wong en ik ben Assistent Accountant in de controlepraktijk. In deze blog zal ik alles vertellen over het werken bij accon avm. accon avm is een full service MKB accountantskantoor en op dit moment nummer 8 in Nederland als je kijkt naar de grootte van de omzet. Wij hebben een totaalpakket aan dienstverlening om ondernemers zo goed mogelijk te kunnen helpen ondernemen. Zelf ben ik werkzaam op de controlepraktijk. Dat wil zeggen dat ik samen met mijn team de accountantscontrole uitvoer voor de klanten in onze klantenportefeuille.

Hoe ben ik eigenlijk terecht gekomen bij accon avm?
Na het afronden van mijn studie heb ik bij verschillende accountantskantoren gesolliciteerd. Ik wilde graag bij een middelgroot accountantskantoor werken waar ik goed begeleid zou worden, er goede doorgroeimogelijkheden zijn en ik fijne, gezellige collega’s zou hebben. Ook was ik op zoek naar een flexibel kantoor waar een informele sfeer heerst met een stukje diversiteit. Ik had dus een flink aantal eisen.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden bij accon avm
In principe is iedere functie binnen accon avm een doorgroeifunctie. Dat wil zeggen dat je ongeveer om de drie jaar promotie kunt maken. De één is na twee jaar klaar om een stap te maken en de ander heeft er wat langer de tijd voor nodig, maar in principe wordt hier goed in meegedacht door de organisatie. Hoe ziet mijn werkdag eruit? Mijn werkweek is verdeeld in vier dagen werken, en één dag school. Ik werk van maandag tot en met donderdag, op vrijdag volg ik colleges. Wij werken altijd met een ervaren team om controlewerkzaamheden uit te voeren. Dat betekent dat we met meerdere personen naar de klant toe gaan om de interne processen in kaart te brengen en vandaaruit het verrichten van de controlewerkzaamheden.

De bedrijfscultuur en de kernwaarden binnen accon avm
De kernwaarden van accon avm zijn dichtbij, betrokken, ondernemend, ambitieus en meedenkend en dat zie je overal in terug. Binnen accon avm heerst een informele sfeer met gezellige collega’s en als je vragen hebt, dan kun je bij iedereen terecht. Het maakt niet uit of het de receptioniste of de directeur is. Iedereen staat voor je klaar! Daarnaast werk ik met een leuk jong team, waar toch ook al veel ervaring in zit. Iedereen helpt elkaar en de communicatielijnen zijn kort.

Tot slot
Ik ga elke ochtend met plezier naar mijn werk of richting de klant. Ik heb er totaal geen spijt van dat ik voor dit beroep en accon avm heb gekozen. In mijn werk geeft het mij voldoening wanneer de cijfers aansluiten en de werkzaamheden kwalitatief hoogwaardig zijn afgerond. Daarnaast ben ik blij dat ik alle ruimte krijg om door te groeien, mezelf te ontwikkelen en samenwerking met de leuke collega’s.

Ontdek onze vacatures