Mijn terugkeer van de Randstad naar Accon avm in Zeeland

Mijn terugkeer van de Randstad naar Accon avm in Zeeland

2021-11-30

4 min leestijd | Stories

Door: Sander van Nieuwenhuijzen, Belastingadviseur

Sinds december 2020 werk ik als Belastingadviseur bij accon■avm, locatie Terneuzen. Daarvoor werkte ik bij een big four-kantoor in de Randstad. Maar na een aantal jaar vond ik het tijd om terug te verhuizen naar Zeeland.

Accon■avm was voor mij een logische keuze. Het is een wat groter kantoor en is – als een van de weinige accountancykantoren in Zeeland – aangesloten bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Vooral dat laatste vind ik belangrijk. Kwaliteit van beroepsuitoefening staat bij mij hoog in het vaandel.

De overstap was een behoorlijke overgang, maar gelukkig kreeg ik vanuit accon■avm voldoende tijd om te wennen. En ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt om terug te gaan naar mijn roots in Zeeland. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Samenwerking als basis voor advies

Als Belastingadviseur adviseer ik klanten op het gebied van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Dit zijn voornamelijk mkb-ondernemers uit de regio Zeeuws-Vlaanderen. Maar ik werk ook voor particulieren. Daarnaast doe ik compliance werkzaamheden: ik help klanten met hun aangifteverplichtingen. Vaak neem ik hen die hele taak uit handen. Regelmatig werk ik samen met collega’s die een andere specialiteit hebben, zoals accountants. Zij stellen de jaarrekening op die ik vervolgens gebruik bij de belastingaangifte.

Persoonlijk contact

De samenwerking met andere afdelingen ervaar ik als prettig. Bij het big four-kantoor werkte ik meer zelfstandig en voor hele andere bedrijven. Waar ik nu voor kleinere, regionale ondernemers werk, deed ik dat daar voor grote internationale bedrijven. Juist dat kleinschalige, persoonlijke contact met de ondernemer vind ik leuk. Ik kan nu echt een sparringpartner zijn. Ook vind ik de sfeer op de werkvloer bij accon■avm prettig. Er heerst een heel open cultuur en collega’s helpen elkaar waar nodig. Ik merkte al heel snel dat collega’s me waarderen, dat voelt goed.

Internationaal adviesteam

Wat ik ook erg fijn vind bij accon■avm is dat er echt wordt gekeken naar je persoonlijke kwaliteiten. Omdat ik werkervaring heb in internationale praktijken, maak ik nu deel uit van het Adviesteam Internationaal. Ik merk echt dat ik hier van meerwaarde ben. Doordat ik nu lid ben van dit team zijn mijn werkzaamheden een stuk veelzijdiger.

Geen dag is hetzelfde!

Genieten van de ruimte

Sommige mensen vragen wel eens of ik de Randstad niet mis. Maar eigenlijk is er nog geen moment aan de orde geweest. Ik kom zelf uit Zeeland en heb altijd wel de wens gehad om weer terug te gaan na mijn studie. Door de coronamaatregelen heb ik die stap wat sneller genomen. Wonen in een grote stad had voor mij geen meerwaarde meer, aangezien ik toch alleen nog thuis werkte. Hier in Zeeland heb ik meer ruimte en woon ik dichterbij mijn familie.

Kom naar Zeeland!

Ben je zelf ook een (young) professional op het gebied van belastingadvies? Dan zou ik je zeker aanraden om bij accon■avm in Zeeland te komen werken! Je krijgt hier veel waardering en vrijheid om zaken op te pakken. Zo doe ik nu ook wat commerciële acquisitie en ga ik namens accon■avm naar netwerkevenementen.
Ben je benieuwd of het iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze recruiter Deborah Matser (D.Matser@acconavm.nl) of bekijk de vacatures.

Ontdek onze vacatures