Mijn week: Btw indienen, loeiende alarmbellen en afstuderen

Mijn week: Btw indienen, loeiende alarmbellen en afstuderen

4 min leestijd | Stories

Een blog van Jessica Jansen
Accountmanager bij accon avm

Het energieke en rustgevende gevoel is ondertussen weggezakt. Deze week is de laatste week van de maand waarin de btw moet worden ingediend. In de maand januari wordt de btw van het 4e kwartaal gedaan, en de ervaring leert dat onze klanten in januari altijd een beetje moeten opstarten. Er is dan ook nog niet veel btw binnengebracht en de junioren worden zenuwachtig.

Naast het btw-werk wat in deze maand door de junioren wordt geboekt hebben ze ook nog eens tentamens en dit brengt de nodige stress met zich mee 😉. Voor mij als Accountmanager moet ik ervoor zorgen dat de klanten hun spullen inleveren en dat alles op tijd bij de Belastingdienst wordt ingediend.

Daarnaast is deze week mijn man vertrokken voor zijn jaarlijkse weekje wintersport met de mannen. Deze week ben ik dan ook vader en moeder in één; brooddoosjes vullen, sportclubjes, speelvriendjes, huishouden…. Een drukke week...., en tot overmaat van ramp heb ik op vrijdag 25 januari ook nog mijn eindverdediging van mijn studie.

Ik was dan ook niet echt heel vrolijk toen ‘s morgens vroeg op mijn vrije dag om 06:30 mijn telefoon afging…. Eén van de junioren enigszins in paniek: “Het alarm blijft maar loeien wat moet ik nu doen.?!” De slaap uit mijn ogen wrijvend help ik haar door de alarmprocedure heen, ik wens haar een productieve dag en probeer nog even te slapen…. wat uiteraard niet wil lukken.

De week gaat veel te snel voorbij, mijn eindverdediging komt steeds dichter in de buurt. Met een knoop in mijn maag rij ik op vrijdag naar Nieuwegein. Heb ik alles mee? Ben ik wel goed genoeg voorbereid? De spanning neemt toe. Aangekomen op de plaats van bestemming heb ik nog tijd om me voor te bereiden. Terwijl ik aan het wachten ben hoor ik andere studenten die ook moeten verdedigen “Ze leggen het vuur aan je schenen”, “Je mag niet eens je presentatie doen, ze hakken direct op je in”. Het zweet breekt me uit, ben ik hier wel klaar voor?

Dan is het zover, ik mag naar binnen. De moed zakt me in de schoenen als ik de examinatoren zie: één van mijn examinatoren is mijn docent (nu moeten jullie weten dat ik gedurende de lessen nogal felle discussies had met mijn leraar en dat we het vaker niet eens dan wel eens waren. Ik verwenste mezelf, had ik nu maar mijn mond gehouden in de lessen). Ik verman mezelf haal diep adem en begin aan mijn presentatie… drie sheets kon ik doen van de vijftien. De ene vraag na de andere, geen moment om rustig na te denken over een antwoord. Ik bleef in mijn rol van adviseur en kon alle vragen beantwoorden of weerleggen.

Na 40 minuten verdediging moest ik wachten op het resultaat, wat kan wachten toch lang duren! Het verlossende woord kwam “ik was geslaagd en ze waren erg onder de indruk”. Springend van blijdschap ben ik naar buiten gelopen! Yes geslaagd, dolgelukkig heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijk glas rosé!

Weer een hoofdstuk afgesloten, op naar de volgende stap.

Zo is deze enerverende week weer tot een einde gekomen, benieuwd hoe februari eruitziet.Lees hier meer blogs en video's van medewerkers bij accon avm