Mijn loopbaan als junior assistent accountant

Mijn loopbaan als junior assistent accountant

2020-06-25

5 min leestijd | Stories

Een blog van Irene Nijmeijer
Junior Assistent Accountant bij accon avm


Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren werkzaam bij accon avm. Binnen de agrarische samenstelpraktijk houd ik mij als junior assistent accountant bezig met het samenstellen van o.a. de jaarrekening. Graag vertel ik jou waarom ik bij accon avm ben gaan werken en waar ik mij mee bezighoud. 


Eerst wat over mijzelf
Ik ben Irene Nijmeijer en ik kom uit Leeuwarden. Vanuit huis heb ik altijd affiniteit gehad met de agrarische sector. Mijn ouders hebben een vleesvee-bedrijf en vanaf jongs af aan ben ik dus al tussen de koeien en andere dieren te vinden. Toen ik 11 jaar was kreeg ik mijn eerste paard. Paardrijden is nog steeds mijn grote hobby en ik rijd dan ook nog steeds!

Interesse in de financiële kant
In de loop van de jaren begon ik naast mijn liefde voor dieren ook interesse te krijgen voor de financiële kant van het bedrijf. Na mijzelf te verdiepen in de verschillende opleidingsmogelijkheden besloot ik om na afronding van de havo te starten met de opleiding HBO Accountancy aan de NHL Stenden Hogeschool. Ik heb veel geleerd over het boekhouden en andere aspecten die je als accountant moet beheersen. Ik heb de opleiding met heel veel plezier gedaan.

Stagelopen
In het derde jaar mocht ik eindelijk stagelopen. De vraag was alleen nog waar ik dat wilde doen. Er zijn natuurlijk veel verschillende accountantskantoren. Voor mij was het van belang dat ik mijn affiniteit met de agrarische sector kwijt kon in mijn stage, omdat ik dit ook graag wilde in mijn toekomstige baan. Bij accon avm was dit mogelijk. Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende dingen mogen doen. Ik begon met inboeken, maar de werkzaamheden werden steeds gevarieerder en uitdagender!

Afstuderen
De meeloopstage bij accon avm beviel mij zo goed dat ik hier ook mijn afstudeeropdracht heb gedaan. In overleg met andere werknemers koos ik een interessant actueel afstudeeronderwerp, namelijk ‘Biologisch Melkveehouden’. Ik heb onderzocht wanneer het rendabel is om de omschakeling te maken naar biologisch. Vanuit accon avm had ik een eigen begeleider die mij hielp en ondersteunde bij het afstuderen. Tijdens deze periode mocht ik bij verschillende klanten van accon avm langsgaan om interviews te houden. Van dit contact kreeg ik veel energie! Als dit klantencontact ook in mijn toekomstige werk naar voren komt, dan zit ik helemaal goed, was mijn gedachte! Na de afstudeerperiode kreeg ik de mogelijkheid om te blijven werken bij accon avm. Deze kans heb ik direct met beide handen gepakt! 


De agrarische samenstelpraktijk
Zoals ik al eerder beschreef, werk ik nu op de agrarische samenstelpraktijk. Daarnaast volg ik de post HBO Accountancy opleiding om zo de titel Accountant-Administratieconsulent (AA) te krijgen. Op de samenstelpraktijk komen mijn interesses op het gebied van agrarische bedrijven en financiën beiden van pas. Ik begon met enkel het inboeken van de administratie om zo een goede basis en kennis te kunnen opdoen. Nu, anderhalf jaar later heb ik een eigen klantenportefeuille waarbij ik de administratie verricht tot en met het maken van de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting. Mochten er vragen zijn, dan stel ik deze aan de klant. Hierdoor heb ik zelf ook leuk contact met de klanten uit mijn portefeuille. Ik heb ook veel contact met de adviseurs, waardoor ik steeds wat meer kennis op het gebied van adviseren krijg.

Een fijne werkomgeving
De samenstelling van het team waarin ik werk bestaat uit momenteel zeven personen. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier affiniteit met de agrarische sector. Sommigen hebben zelf een melkveebedrijf thuis. Enkel een collega en ik hebben de opleiding Accountancy gevolgd. De anderen hebben andere (agrarische) opleidingen gedaan. Hierdoor heeft het team een groot scala aan kennis op verschillende gebieden. Binnen het team en de afdeling is er altijd wel ruimte voor een grapje en er hangt een gemoedelijke sfeer. Naast het werken zijn er ook mogelijkheden voor sociale activiteiten. Wat ik persoonlijk ook een groot voordeel van accon avm vind, is de vrijheid die je hebt. Je eigen werktijden kan je zelf inplannen. Hierdoor is het voor mij makkelijker om mijn studie en mijn grote hobby, paardrijden te kunnen blijven doen.

Enthousiast geworden?
Volgens mij heb ik alweer voldoende over mijzelf verteld. Ben jij enthousiast geworden door mijn verhaal en zou je ook wel aan de slag willen bij accon avm? Bekijk dan eens onze assistent accountant vacatures!

Ontdek onze vacatures