Netwerken brengt je verder! 7 tips bij het opbouwen van je netwerk

Netwerken brengt je verder! 7 tips bij het opbouwen van je netwerk

6 min leestijd | Stories

Een blog van Ilse van der Valk
Junior Assistent Accountancy bij accon avm

In mijn vorige blog Van je passie je werk maken, zo deed ik het schreef ik dat ik hard heb moeten netwerken om te komen waar ik nu ben. Zo bezocht ik allerlei paardenevenementen waar ik mensen tegenkwam en was ik actief voorzitter van een studievereniging op het gebied van de paardensector. Ondanks dat ik sociaal ben, moest ik veel tijd en energie steken in het netwerken. Omdat een goed netwerk erg belangrijk is in je carrière/loopbaan, wil ik jullie wat energie besparen met deze handige tips voor het opbouwen van je netwerk.

1. De eerste indruk telt!
Wetenschappelijk is bewezen dat de eerste indruk bepaalt of een persoon je wel of niet mag. Het is dan ook logisch dat je tijdens het netwerken wilt zorgen voor een goede eerste indruk. Momenten die ik gebruikte om te netwerken waren paard-gerelateerde activiteiten en evenementen. Tijdens deze momenten zorgde ik ervoor dat ik altijd representatief overkwam; de juiste kleding die past bij de gelegenheid en mijn persoonlijkheid, een zelfverzekerde, representatieve houding en natuurlijk bewust zijn van wat ik doe of zeg. Zo zorg ik voor een goede eerste indruk, die al binnen een paar seconden wordt gemaakt!

2. Altijd en overal netwerken
Mijn ervaring leert dat je nooit weet wie je waar en wanneer tegen kunt komen. Je kunt mensen ontmoeten op plaatsen waar je in eerste instantie niet zo snel aan netwerken denkt, bijvoorbeeld op een verjaardag, in de kroeg of op vakantie. Past iemand goed in jouw netwerk? Ga dan het gesprek aan met die persoon en zorg voor een goede eerste indruk! Wie weet kan die persoon wat voor jou betekenen of biedt het kansen voor jou. Pak elke kans die je hebt om je netwerk uit te breiden aan!

Zorg er intussen voor dat je een visitekaartje krijgt, maar ook dat je ze afgeeft. Deze visitekaartjes kun je bij elkaar opbergen met een korte samenvatting van je gesprek met die persoon; wat kan jij ze bieden en wat bieden zij jou? Je weet nooit wanneer je die persoon nodig hebt.

3. Een goede elevator pitch is het halve werk
Voordat je gaat netwerken moet je weten wie je bent, wat je kwaliteiten zijn, wat jij mensen kan bieden en waar je zelf naar op zoek bent. Netwerken is jezelf verkopen! Mijn ervaring heeft mij geleerd dat mensen niet zitten te wachten op ellenlange verhalen met overbodig informatie en losse flodders. Vaak vertelde ik uit enthousiasme te veel zonder een duidelijke samenhang. Een elevator pitch heeft mij geholpen om een kort en krachtig verhaal over te kunnen dragen en maakt me bewust van wat mijn kwaliteiten zijn, waar ik naar op zoek ben en wat ik te bieden heb. Een elevator pitch is in mijn ogen dan ook hét middel om je te voor te bereiden op het netwerken. Wil je de perfecte elevator pitch opstellen maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan de blog Jouw verhaal in 60 seconden: de perfecte elevator pitch.

4. Wees jezelf
Natuurlijk moet je altijd goed overkomen en goed voorbereid zijn, maar vergeet in het hele proces niet om jezelf te zijn. Los van het feit dat mensen het waarderen om de ‘echte jij’ te zien, is het voor jezelf ook veel makkelijker. Wanneer je vanuit jezelf praat en je jezelf bent, voel je je sneller op je gemak. Als iemand bijvoorbeeld een probleem heeft waar jij de oplossing niet voor hebt, probeer dan niet om diegene alsnog een oplossing aan te bieden. Weet wie je bent, wat je wel en wat je niet kan. Zo weten mensen altijd wat ze aan jou hebben. Je kunt jezelf de hemel in prijzen met mooie verhalen en beloftes, maar deze zal je dan ook moeten waarmaken om geloofwaardig over te komen en je netwerk aan je te binden.

5. Goed luisteren biedt kansen
Als ik één ding heb geleerd dan is het wel dat je goed moet luisteren om wat aan je netwerk te hebben. Wellicht vertelt iemand ‘tussen neus en lippen door’ zijn/haar probleem, waar jij ze bij kan helpen! Door goed te luisteren vind je wellicht overeenkomsten of zie je kansen waar jij op in kunt spelen.

6. Via via
Je netwerk is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor jouw contacten. Wanneer jij iemand kent die een probleem heeft waar jij diegene niet mee kan helpen, stel ze dan voor aan iemand die dat wel kan. Zo laat je blijken dat je die persoon graag wilt helpen en laat je zien wie jij in je netwerk hebt zitten. Daarnaast geef je de ‘probleemoplosser’ binnen je netwerk een kans, waarmee je laat blijken dat je diegene ook de kans gunt. Je kunt niet alles, je kunt dus ook niet alle problemen van mensen in je netwerk oplossen. Het is de kracht om dat te accepteren en ze op een andere manier te helpen verder te komen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om samen te werken en daardoor ook zelf verder te komen.

7. Onderhoud je netwerk
Het onderhouden van je netwerk is net zo belangrijk als het opbouwen van een netwerk, misschien zelfs nog wel belangrijker. Wanneer je een eerste gesprek hebt gehad, is de basis voor je contact met die persoon gelegd en begint het echte werk. Om kracht te geven aan je contact moet je het contact onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een connectie maken via LinkedIn of Facebook, maar natuurlijk ook je contacten feliciteren met hun verjaardag of een mijlpaal!

Mijn netwerk binnen de paardensector heeft mij verder gebracht met mijn eigen onderneming HorseBeat, mijzelf als persoon maar ook als werknemer bij accon avm. Het heeft mij mogelijkheden binnen accon avm gegeven, die ik wellicht zonder een goed netwerk minder snel zou hebben gehad.