Nu ik meer energie heb, heb ik ook meer plezier in mijn werk

Nu ik meer energie heb, heb ik ook meer plezier in mijn werk

2021-08-02

4 min leestijd | Stories

Door: Lindsay Jongen, Assistent Accountancy

De accountancysector staat bekend om de overurenmentaliteit. Hard werken vind ik niet erg, maar ik investeer ook graag tijd in familie, vrienden en hobby’s. Balans vinden is soms een uitdaging, maar sinds ik bij accon■avm werk lukt dat aardig goed.

Frisse start bij accon■avm
Begin dit jaar besloot ik een andere baan te gaan zoeken. Ik werkte toen als Assistent Accountancy bij een andere organisatie. Een leuke baan met mooie klanten, maar ik merkte dat ik weinig energie had voor andere dingen dan werk.

Ik koos voor mezelf en wilde een frisse start maken bij een andere werkgever. Bij accon■avm voelde ik een cultural fit. In de sollicitatieprocedure merkte ik dat er veel aandacht is voor een goede werk-privébalans. Op 1 april mocht ik starten, als Assistent Accountancy bij de controlepraktijk in Beek-Maastricht.

Zin om te werken
Elke organisatie roept natuurlijk dat werk-privébalans belangrijk is, maar accon■avm maakt dit ook waar. Dat merkte ik al op dag één. “Als je niet hóéft over te werken, dan doe je dat ook niet”, zo kreeg ik te horen van mijn leidinggevende. Ook vindt iedereen het belangrijk dat je in het weekend helemaal vrij bent en kunt ontspannen. “Weekend is weekend”, wordt hier gezegd.

Blokweken voor meer rust
Op ons kantoor plannen we ook altijd zogeheten blokweken in. Een blokweek is een week waarin je dingen kunt oppakken waar je normaal niet aan toekomt, zoals ontwikkelgesprekken of nevenactiviteiten. Ook kun je eventuele uitloop van andere opdrachten dan bijwerken. Zo loop je niet achter de feiten aan.

Reizen, Formule 1 en familie
Inmiddels werk ik nu drie maanden bij accon■avm en ik ben blij met mijn keuze. Zo ga ik met plezier naar mijn werk, heb ik fijne collega’s én meer tijd voor hobby’s. Ik volg bijvoorbeeld graag Formule 1, wil geen wedstrijd op tv missen! Daarnaast onderneem ik graag dingen met familie en vrienden.

Ook kijk ik ernaar uit om (na het coronatijdperk) weer reisjes te plannen, bijvoorbeeld naar New York. Daar ben ik al verschillende keren geweest en zou ik nog wel een keer heen willen. Kortom: genoeg leuke plannen waar ik nu meer energie voor heb.

Verhuizen en tentamens maken
Eerlijk is eerlijk, op drukke momenten blijft het lastig om die werk-privébalans te behouden. Zo ben ik onlangs verhuisd terwijl ik midden in een tentamenperiode zat én het druk was op werk. Geen optimale situatie, maar ik heb hierdoor wel geleerd om niet meer over mijn grenzen heen te gaan.

Bij accon■avm is alle ruimte om dit soort uitdagingen te bespreken. In de ochtend hebben we altijd een dagstart, waarin we peilen hoe iedereen ervoor staat. Zit je ergens mee of heb je hulp nodig, dan kun je dat aangeven. Zo letten we een beetje op elkaar.

Tips voor jouw work-life balance
In een tijd waarin iedereen het druk heeft, is het soms moeilijk om je werk-privébalans te bewaken. Ik zie dat met name jonge mensen moeite hebben om ‘nee’ te zeggen. Aan de andere kant zie ik ook dat werkgevers in de accountancywereld hier steeds meer aandacht aan besteden.

Wil jij ook zorgen voor een gezondere werk-privébalans? Drie tips die mij hebben geholpen:
1. Maak een planning en houd jezelf daaraan. Heb je vanavond een sportles gepland staan, zorg dat je daar dan tijd voor vrijmaakt. Geen excuses.

2. Zit je tot je oren in het werk of zie je het even niet meer zitten? Trek tijdig aan de bel door het met je leidinggevende te bespreken.

3. Zorg dat je plezier hebt in je werk. Zit je in een dip? Bespreek dit met je leidinggevende en kom zelf met ideeën om het (weer) leuk te maken.

Kom je bij ons werken?
Wil je ook werken in een organisatie waar veel aandacht is voor jou als persoon? Ontdek de vacatures in jouw vakgebied en regio. Ook op het kantoor in Beek-Maastricht – het allerleukste kantoor! – hebben we regelmatig vacatures.

Ontdek onze vacatures