Om deze 3 redenen kwam ik terug bij Accon avm in Venlo

Om deze 3 redenen kwam ik terug bij Accon avm in Venlo

2021-07-21

4 min leestijd | Stories

Door: Hans Egelmeers, Senior Bedrijfskundig Adviseur

Soms lopen dingen anders dan verwacht. Toen ik in 2019 werd gevraagd voor een andere uitdaging, ging ik ervoor en verliet ik accon■avm in Venlo. Maar al snel miste ik de flow die ik bij accon■avm had. Inmiddels ben ik weer terug op het oude nest, in Venlo. En wel om 3 redenen.

Andere route
Je gaat niet zomaar weg bij een werkgever waar je het naar je zin hebt. Toch deed ik dat in 2019. Ik werd toen gevraagd voor een functie bij een kleiner kantoor en ik was op dat moment toe aan iets nieuws. Uiteindelijk bleek het niet helemaal mijn ding te zijn. Toen ik dit voorjaar in gesprek raakte met mijn oud-manager Patrick, werd ik gevraagd om terug te komen. In juni ben ik teruggegaan naar mijn oude vertrouwde vestiging en ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

De 3 redenen waarom ik terugkwam:

1: kleurrijk klantenportefeuille
In 2008 kwam ik voor het eerst bij accon■avm in dienst, als Bedrijfskundig Adviseur op het kantoor in Venlo. Ik haalde hier mijn RB-titel en deed veel ervaring op in een sector waar mijn hart ligt: de agrarische wereld. Als zoon van een boerengezin en ex-ondernemer van een varkenshouderij voel ik me thuis in deze sector.

Het is een heel interessante wereld, waar veel verschillende vraagstukken spelen. Bij accon■avm hebben we alle kennis om die vraagstukken aan te pakken. Het klantenportefeuille is dan ook erg divers. Van melkveehouderijen tot grote glastuinbouwbedrijven en alles daartussenin: geweldig vind ik dat.

2: persoonlijk contact met ondernemers
Dat brengt me op de volgende reden waarom ik dit jaar terugkwam bij accon■avm. Ik miste het contact met klanten uit de regio. Bij accon■avm bouwde ik met veel klanten een persoonlijke band op. Ik krijg daar veel energie van. Samen in gesprek gaan over de toekomst van een bedrijf, financiële vraagstukken, zowel op zakelijk als privégebied. Agrarische bedrijven zijn vaak familiebedrijven, dat maakt het extra bijzonder.

We helpen ondernemers dan ook niet alleen met onze vakinhoudelijke kennis. We vervullen echt de rol van sparringpartner en denken mee over de toekomst van hun onderneming en wat een ondernemer zélf wil. Mooi om daaraan bij te dragen.

3: een groot, vakkundig team
Ik vind het heerlijk om weer met een lekker groot team te werken. Bij accon■avm hebben we alle kennis in huis: accountants, belastingadviseurs, bedrijfskundig adviseurs, salarisadministrateurs, HR-adviseurs en juristen. Hier lees je meer over onze dienstverlening.

Je kunt hier snel de juiste mensen om je heen verzamelen voor een specifiek vraagstuk. Zo kan je de klant volledig ontzorgen, als één team. Dat snelle schakelen is typisch accon■avm. De organisatiestructuur is vrij plat, iets wat je misschien niet zou verwachten bij een wat grotere organisatie. Ik kan de Raad van Bestuur bijvoorbeeld makkelijk benaderen.

Hier voel ik me thuis
Kortom, bij accon■avm voel ik me thuis. Ik krijg energie van mijn werk. Dat is ook meteen iets wat ik tegen sollicitanten zou willen zeggen: ontdek waar jíj energie van krijgt. En grijp vervolgens kansen aan die jou helpen om dat waar te maken.

Bij accon■avm krijg je die kansen. Bij verschillende vestigingen in Zuid-Nederland zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk de vacatures en kom eens langs om kennis te maken. Wie weet verwelkom ik je binnenkort op een van onze vestigingen!

Ontdek onze vacatures