Online solliciteren bij accon avm: mijn ervaringen als recruiter

Online solliciteren bij accon avm: mijn ervaringen als recruiter

2021-02-23

4 min leestijd | Stories

Door: Marijke Kloet, Corporate Recruiter

We hebben alweer bijna een jaar te maken met corona. Benieuwd hoe het werken op afstand gaat bij accon■avm? En wat betekent dit voor het sollicitatie- en inwerkproces voor kandidaten? Als Corporate Recruiter deel ik mijn ervaringen.

Roerige tijden
Wát een roerige tijden hebben we gehad, en daar zitten we eigenlijk nog steeds in. We schakelden een jaar geleden ook over van (grotendeels) offline naar volledig online, niet wetende dat we nu nog in dezelfde situatie zitten.

Goede band opbouwen
Dat brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Ik krijg ook weleens vragen: hoe doe jij dat dan als recruiter? Hoe voer je sollicitatiegesprekken? Hoe beoordeel je een kandidaat vanaf een scherm? En: zie je je collega’s nog? Gelukkig zie ik mijn collega’s zeker nog, zelfs meer dan ooit!

Vóór corona sprak ik mijn collega-recruiters uit andere regio’s regelmatig telefonisch en maandelijks kwamen we bij elkaar voor een overleg op het hoofdkantoor in Arnhem. Nu plannen we regelmatig een Microsoft Teams-vergadering in om over een bepaald onderwerp te sparren, informatie met elkaar te delen en kennis op te doen. Dus eigenlijk zie ik ze vaker dan ooit en spreken we elkaar meer, waardoor we een goede band opbouwen met elkaar.

Wat betekent dit voor jou?
Als je werkzoekende bent, kan ik het me voorstellen dat je opziet tegen online sollicitaties en inwerken op afstand. Bij accon■avm proberen we een zo ‘normaal’ mogelijk sollicitatie- en inwerkproces te organiseren. Voorlopig vinden de sollicitatiegesprekken nog wel online plaats. Lees hier meer over de sollicitatieprocedure https://www.werkenbijacconavm.nl/serious-stuff.

Wat betreft het inwerken: we vinden het erg belangrijk dat je als nieuwe collega snel je collega’s, de organisatie en je nieuwe werkplek leert kennen. Daarom krijg je als nieuwe collega de mogelijkheid om grotendeels op kantoor te werken om het inwerkproces zo volledig mogelijk mee te krijgen. En natuurlijk zijn er collega’s op afstand bereikbaar je te helpen.

Online evenementen
Voorheen kon je ons ook ontmoeten op bedrijfsdagen op hogescholen en evenementen van studieverenigingen. Maar dat zat er het afgelopen jaar helaas niet in, en voorlopig staan er geen offline evenementen op de agenda. Vorig jaar hebben we veel online activiteiten georganiseerd, o.a. online banenmarkten én hebben we een webinar met Olympisch kampioen Mark Tuitert georganiseerd.

Online sociale activiteiten
Deze tijd heeft ons wel geleerd dat we creatief moeten zijn. Ook de personeelsuitjes zijn omgeturnd tot online activiteiten en bijeenkomsten. Denk aan een online (pub)quiz, bingo, lunch of vrijdagmiddelborrel. Maar ook een webinar in de kerstperiode door de Raad van Bestuur. Zo voel je vanaf je eigen gecreëerde werkplek in huis verbonden en in contact met je organisatie.

Je merkt dat we als collega’s dus mooie manieren hebben gevonden om ons werk door te laten gaan. En natuurlijk: met elkaar in contact te blijven. Al onze afdelingen gebruiken Teams om werkinhoudelijke zaken te bespreken, maar juist ook om de sociale contacten te onderhouden.

Solliciteren?
Ben jij in deze roerige tijden op zoek naar een nieuwe uitdaging? Mijn collega’s en ik gaan graag met je in gesprek. Voorlopig doen we dat nog even online. Zodra de maatregelen het toelaten, ontvangen we je graag op een van onze vestigingen. Bekijk de vacatures bij jou in de buurt.

Wil je accon■avm eerst beter leren kennen, voordat je solliciteert? Dan nodig ik je graag uit voor een speeddate: met een van de recruiters óf een collega van accon■avm die een functie uitvoert die jou aanspreekt.

Ontdek onze vacatures