Junior Belastingadviseur Lisa: “Helemaal op mijn plek als parttimer”

Junior Belastingadviseur Lisa: “Helemaal op mijn plek als parttimer”

2021-05-31

4 min leestijd | Stories

Door: Lisa Seegers, Junior Belastingadviseur

Junior Belastingadviseur Lisa: “Helemaal op mijn plek als parttimer”
Midden in coronatijd een eerste baan vinden is niet makkelijk. En zeker niet als je parttime wil werken, want veel startersfuncties zijn fulltime. Toch vond Lisa Seegers haar plek bij accon■avm, als Junior Belastingadviseur in Drachten. Inmiddels is ze een halfjaar bij ons in dienst. Hoe bevalt het haar?

Hoe ben je bij accon■avm terechtgekomen?
“Ik kende accon■avm al van de bedrijvendagen van mijn studie, Fiscaal Recht en Economie aan de HAN in Arnhem. Ook zag ik regelmatig accon■avm kantoren aan de snelweg. Toen ik in 2019 afstudeerde, ben ik naar Groningen verhuisd. De naam accon■avm was blijven hangen, dus ik ben gaan kijken of er vacatures waren in mijn regio.
Die waren er zeker, maar veel vacatures voor een fulltime baan. Aangezien ik in oktober 2019 moeder ben geworden, wilde ik graag parttime beginnen. Hier ben ik dan ook op gaan solliciteren. Als motivatie heb ik een videoboodschap opgenomen. Dat bleek een goede zet, want ik kreeg meteen reactie. Na overleg was een contract van 24 uur geen probleem. In september 2020 kon ik beginnen.”

Hoe was het om midden in coronatijd te starten?
“Gelukkig waren in september de maatregelen wat soepeler. Voor mij als nieuwe collega werd dan ook een uitzondering gemaakt: ik mocht naar kantoor komen om goed ingewerkt te worden. Toch voelt het een beetje raar, met al die lege werkplekken om je heen.
Gelukkig heb ik wel al veel collega’s beter leren kennen via Microsoft Teams. Verder word ik goed op afstand begeleid door een teamleider én een ervaren belastingadviseur. Vaste aanspreekpunten zijn erg fijn, want als je net nieuw bent ben je ook minder geneigd om een willekeurige collega te vragen om hulp.”

Wat zijn je taken als Junior Belastingadviseur?
“Mijn hoofdtaak is de aangiften verzorgen voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting van onze klanten. accon■avm heeft een heel gevarieerd klantenportfolio, van zzp’ers tot mkb’s en agrarische organisaties. Het voorjaar is natuurlijk het ‘hoogseizoen’ voor aangiftewerkzaamheden. Omdat ik in september startte, kreeg ik ook de kans om andere werkzaamheden op te pakken. Zo nam ik veel uitzoekwerk voor collega’s over en adviseerde ik klanten over fiscale zaken. Erg leuk om te doen.”

Inmiddels werk je alweer een halfjaar bij accon■avm. Hoe bevalt het?
“Heel goed. Ik zit bij accon■avm helemaal op mijn plek als parttimer. Doordat ik 24 uur per week werk kan ik mijn werk perfect combineren met de zorg voor de kleine, dat geeft rust. Collega’s denken echt met je mee en vinden het belangrijk dat iedereen goed in zijn vel zit. Daarbij zijn ze erg flexibel als het gaat om schuiven in je planning door alle coronamaatregelen, in mijn geval vanwege de sluiting van de kinderopvang. accon■avm is hierin erg oplossingsgericht: gaat het niet linksom, dan maar rechtsom.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
“Zoveel mogelijk leren! En dat doe ik nu elke dag. Allereerst ga ik het vak van belastingadviseur me goed eigen maken. En als mijn zoontje wat ouder is, wil ik graag weer wat meer gaan werken. En wellicht ook nog doorstuderen aan de universiteit. Genoeg plannen dus, wel voor op de langere termijn. Voorlopig zit ik goed, daarna kijken we weer verder.”

Ook (parttime) aan de slag bij accon■avm?
Spreekt het verhaal van Lisa je aan? En wil je ook aan de slag als bij een werkgever die jouw werk-privébalans belangrijk vindt? Bekijk de vacatures in jouw regio. En schroom niet om te reageren op fulltime functies als je parttime wilt werken. We denken graag flexibel met je mee.

Ontdek onze vacatures