Teamleider worden op je 21e? Else-Linde gaat ervoor!

Teamleider worden op je 21e? Else-Linde gaat ervoor!

2021-05-31

5 min leestijd | Stories

Door: Else-Linde de Visser, Teamleider Samenstelpraktijk MKB te Goes.

Teamleider worden op je 21e? Else-Linde gaat ervoor
Sinds april is Else-Linde de Visser teamleider van onze samenstelpraktijk mkb in Goes. We inspireren je graag met haar verhaal. “Vanuit mijn middelbare school keek ik uit op het accon■avm kantoor, dat wekte toen al mijn interesse.”

Begin dit jaar werd je gevraagd voor deze rol. Wat was je eerste reactie?
“Ik zag het niet aankomen, maar was gelijk enthousiast. Het was een geluk bij een ongeluk dat deze positie vrijkwam. Onze teamleider ging accon■avm helaas verlaten. Mooi dat ik het vertrouwen krijg om deze uitdaging aan te gaan.”

In 2016 startte je bij accon■avm. Hoe ben je hier terechtgekomen?
“Dat verhaal gaat terug naar mijn middelbare school in Goes, die naast het accon■avm kantoor is gevestigd. In havo 5 mocht ik met twee medestudenten een dag meelopen bij accon■avm. Ik wist toen al dat ik iets met cijfers of financiën wilde doen, maar wat? Na de meeloopdag maakte ik snel mijn keuze: hbo accountancy aan de Avans Hogeschool. Deze opleiding kon ik via een werken-lerentraject bij accon■avm volgen. In 2016 startte ik, direct na mijn eindexamens.”

Van deeltijdstudent naar teamleider in vijf jaar. Is dat niet heel snel?
“Als iemand mij een paar jaar geleden had verteld dat ik nu teamleider zou zijn, dan zou ik dat niet geloven. Maar door het werken-lerentraject kon ik veel meekijken met ervaren collega’s en later mocht ik ook naar klanten toe. Na twee jaar groeide ik van Junior Assistent Accountancy door naar Assistent Accountancy. In november 2020 heb ik mijn bachelor afgerond. Nu doe ik de vervolgopleiding voor AA-accountant, ook via accon■avm. Genoeg ontwikkelmogelijkheden dus.”

Hoe bevalt het teamleiderschap?
“Erg goed. Het voelt vrij natuurlijk, omdat ik als Assistent Accountancy ook al junior collega’s begeleidde. Nu is die coachende rol uitgebreider, omdat ik onder andere ontwikkelgesprekken ga voeren met medewerkers. Het team bestaat uit drie Junior Assistenten Accountancy, twee Assistenten Accountancy en twee Accountants. Als teamleider bewaak ik de planning en voortgang. Dat is deze maand meteen een leuke uitdaging, want april is de drukste maand van het jaar. Verder blijf ik mijn taken als Assistent Accountant gewoon doen. Die mix past goed bij mij.”

Hoe ben jij voorbereid op het teamleiderschap?
“Het teamleiderschap kwam sneller op mijn pad dan verwacht, dus ik had mezelf hier nog niet op voorbereid door bijvoorbeeld leiderschapstrainingen te volgen. Dat wil ik in de toekomst wellicht wel gaan doen, via de accon■avm academy. Gelukkig krijg ik wel alle begeleiding om mijn functie goed uit te voeren. Als ik een vraag heb of ergens over twijfel, dan kan ik altijd aankloppen bij mijn senior collega’s.”

Kun je wat meer vertellen over de opleidingskansen bij accon■avm?
“Bij accon■avm voer je elk jaar drie ontwikkelgesprekken met je leidinggevende. Op basis van je ontwikkeldoelen wordt gekeken wat je daarvoor nodig hebt. Bijvoorbeeld begeleiding, een opleiding of cursus via de accon■avm academy. Daarbij maken we ook gebruik van aanbod van externe opleiders. Zelf heb ik een training gevolgd over effectief communiceren. Veel van die inzichten pas ik nu toe in mijn functie als teamleider. Daarnaast organiseert accon■avm regelmatig webinars over vakinhoudelijke thema’s, zoals gewijzigde wet- en regelgeving. Op die manier blijf je je kennis updaten.”

Wat zijn je ambities als teamleider?
“Voor nu wil ik goed mijn draai vinden in mijn huidige rol en mijn leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen. Zodat ik ervoor kan zorgen dat mijn teamleden prettig werken en eraan bijdraag dat zij lekker in hun vel zitten. Naast hard werken vind ik het ook belangrijk dat we leuke dingen doen samen.

In coronatijd is dat wat lastiger, maar meestal organiseren we elk jaar meerdere teamuitjes. Als lid van de personeelsvereniging help ik ook mee met organiseren. Binnenkort staat er een e-choppertour op de planning, in kleine groepjes (vanwege corona). Dat soort activiteiten bevorderen de teamspirit en geven mij energie.”

Welke tip heb jij voor professionals die ook graag snel willen doorgroeien?
Kom je bij ons werken? Grijp dan alle kansen aan die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Doe mee met webinars, maak je ambities kenbaar en profiteer van het aanbod van de accon■avm academy. En vooral: wees niet bang, durf de uitdaging aan te gaan!”

Ontdek onze vacatures