Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans

Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans

2019-04-04

4 min leestijd | Stories

Een blog van Jessica Jansen
Accountmanager bij accon avm

Deze column schrijf ik terwijl ik op een terrasje zit op de skipiste van het vandaag zonnige Gerardmer in Frankrijk. De twee weken hiervoor waren nogal bijzondere weken. Zo heb ik onder andere twee hele bijzondere avonden bijgewoond waarin wij als accon avm in samenwerking met één van onze cliënten een “Straight Line Training” hebben verzorgd voor bestaande cliënten en prospects.

Bewust worden van de acties die direct invloed hebben op de resultaten die je wilt behalen. Randzaken leren herkennen en bewust worden waar je je focus op wilt leggen. Hoe kun je je persoonlijke doelen behalen en welke keuzes moet je daarvoor maken.

Terwijl ik in het zonnetje zit realiseer ik me dat deze training direct impact heeft gehad op mijn handelen van de afgelopen weken. Ik heb nu duidelijker voor ogen welke doelen ik wil bereiken en hoe ik dit mogelijk kan maken. Eén van mijn persoonlijke doelen is mezelf verder ontwikkelen als accountmanager en als leidinggevende. Alsof het zo moest zijn kwam er een kans voorbij die ik niet zomaar kon laten schieten: na de vakantie ga ik een nieuwe uitdaging aan binnen accon avm! Onder de coaching en begeleiding van mijn directe leidinggevende ga ik in Terneuzen een nieuw team opbouwen, aansturen en begeleiden.

Voor de vakantie heb ik al verschillende erg enthousiaste mensen gesproken die deel willen uitmaken van dit team! Superleuk om al die mensen te spreken maar tegelijk ook best lastig om een goed team samen te stellen. “Wat vind ik belangrijk binnen een team, wat verwacht ik van de mensen, welke kennis heb ik nodig binnen het team en hoe kan ik de klanten zo goed mogelijk bedienen?” Zomaar een aantal vragen die door mijn hoofd gingen. De beslissing om deze uitdaging aan te gaan heb ik niet zomaar genomen. Vragen als “Kan ik dit?” “Wil ik dit op dit moment, ik ben net klaar met mijn studie en dan gelijk een nieuwe uitdaging.” “Kan ik het combineren met mijn gezin?” “Wat vindt mijn man ervan?”. Al met al kan ik wel zeggen dat ik de laatste twee weken heel veel heb nagedacht.

Het was dan ook superfijn dat mijn familie, vriendinnen en collega’s tijd hebben gemaakt en me advies hebben gegeven:
Man: “Zonder uitdaging ga je je vervelen schat, als je dit graag wilt moet je ervoor gaan, zolang je je rustpunt maar in de gaten houdt.”
Vriendin: “We hebben later meer spijt van de dingen die we niet hebben gedaan dan van de dingen die we wel hebben gedaan.”
Moeder: “Het zat erin dat deze uitdaging op je pad zou komen, misschien een beetje snel na je studie maar als je het graag wilt moet je het gewoon proberen.”
Vriendin: “Dit is je kans om je eigen team te vormen en het op jouw manier te doen, dat zal met vallen en opstaan gaan maar ik weet zeker dat jij het kunt.”
Leidinggevende: “Het zal niet makkelijk zijn, je moet nog veel leren. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar als je me nodig hebt dan zal ik er voor je zijn om je te helpen en te coachen.”

Terwijl ik dit schrijf zie ik mijn zoontje van 5 jaar de rode piste afgaan en keihard onderuitgaan….Ik spring op van mijn stoel en ren bezorgd naar hem toe. Helemaal onder de sneeuw staat hij op en roept “Mama zag je dat! Ik ging keihard naar beneden en toen deed ik een trucje en viel ik.” Zijn ogen stralen en hij lacht…Ook ik zal waarschijnlijk keihard onderuitgaan bij deze nieuwe uitdaging, maar ik weet zeker dat ik dan weer op zal staan en met nieuwe moed verder zal gaan. Met het vertrouwen van de mensen om me heen ga ik deze nieuwe uitdaging aan!

Benieuwd wat ik allemaal meemaak in deze nieuwe rol? Volg me dan op LinkedIn en via mijn blogs op deze site.

Ontdek onze vacatures