Van stageplek tot vaste baan: het verhaal van Masoud Rezai

Van stageplek tot vaste baan: het verhaal van Masoud Rezai

2021-05-17

5 min leestijd | Stories

Een fijne stageplek is het halve werk. Je leert de fijne kneepjes van het vak en doet onbetaalbare ervaring op. En hopelijk voel je je er helemaal thuis. Dit was het geval voor Masoud Rezai. In 2019 liep hij voor zijn studie stage bij accon■avm. Vorig jaar is hij gestart als Junior Assistent Accountant op het kantoor in Tiel bij de samenstelpraktijk. Benieuwd hoe hem dat bevalt? We stellen Masoud een aantal vragen.

Hoe ben je bij accon■avm terecht gekomen?
“Ik was op zoek naar een stageplek voor mijn opleiding accountancy. Toevallig organiseerde accon■avm een evenement voor mijn studie. We mochten een dagje achter de schermen kijken bij het hoofdkantoor in Arnhem. Dat was heel interessant. We kregen veel uitleg over de praktijk, het bedrijf en het kantoor. Ik was zo enthousiast, dat ik vrijwel meteen heb gesolliciteerd naar een stageplek.”

Wat fijn! Waar ben je toen begonnen?
“Ik ben Zaltbommel gestart, op de afdeling Kwaliteitscentrum accon■avm (KCA). Deze afdeling waarborgt de kwaliteit en behandelt vaktechnische vragen binnen de samenstelpraktijk van accon■avm. Denk aan naleving van interne afspraken of regels, het beheer van de applicaties en systemen en vragen over het aanmaken van administratie in verschillende boekhoudprogramma’s. Mijn klanten waren dus eigenlijk mijn collega’s, wat ik erg leuk vond. Daarna mocht ik ervaring opdoen bij de ICT-afdeling, als applicatiebeheerder. Een hele andere tak van sport, maar zeker niet minder interessant. Op deze manier heb ik de organisatie goed leren kennen.”

En daarna heb je gekozen voor een vaste baan bij accon■avm. Gefeliciteerd! Hoe is dat zo gekomen?
“Na mijn stage heb ik collega’s Wim Marijs (Directeur Kwaliteitsvoorbereiding) en Rob van der Gun (Directeur Kwaliteitscentrum) gevraagd of er mogelijkheden waren bij accon■avm. En die waren er! Aangezien ik ervaring had opgedaan op meerdere afdelingen, hebben we heel ruim gekeken naar welke functie het beste bij mij past. Omdat het accountancyvak mij uiteindelijk toch het beste ligt, kwamen we uit op de functie Junior Assistent Accountant.”

Wat spreekt je aan aan werken bij accon■avm?
“Bij accon■avm heb ik gewoon een goed gevoel. Hier krijg ik de vrijheid waar ik altijd naar op zoek was. Ik word als junior veel betrokken bij overleggen, mag deelnemen aan verschillende vergaderingen en meedenken over zaken die niet direct bij mijn functie passen. Zo krijg je bij accon■avm genoeg kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Dat spreekt mij dan ook erg aan. Ik voel me dus helemaal thuis hier. ”

Inmiddels werk je alweer een tijdje als Junior Accountant in Tiel. Hoe waren je eerste dagen?
“Het was natuurlijk even wennen, maar gelukkig kende ik de meeste collega’s al door mijn stage. En ik heb goede begeleiding gekregen. Wat ik fijn vond, is dat de eerste dagen mij duidelijk werd verteld wat er van mij verwacht wordt en welke taken ik op mij ga nemen. Daarnaast had accon■avm ook meerdere webinars opgezet over o.a. de privacywet (AVG) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Samen met drie andere junioren heb ik deze gevolgd. Echt razend interessant!”

Wat leuk! En in wat voor team ben je terechtgekomen?
“Het team bestaat uit een combinatie van jonge en ervaren collega’s, dat zorgt voor een fijne dynamiek. Iedereen is ontzettend behulpzaam. Door korte lijntjes onderling kan ik altijd bij iemand terecht met vragen. Dat geeft meteen wel een fijn gevoel. Bovendien kunnen we door deze gedeelde expertise altijd de klant verder helpen. Ik heb in deze korte tijd al veel geleerd van mijn collega’s!”

Waar houd je je zoal mee bezig als Junior Accountant?
“De eerste weken ben ik vooral bezig geweest met het overzetten van administraties van klanten naar een nieuw online administratiesysteem: Accompas. Met dit systeem gaat administratie veel efficiënter en krijgen klanten realtime inzicht in hun cijfers. Ook bereid ik de aangiften voor, voor de omzetbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting. Verder bied ik ondersteuning aan klanten bij het opstellen van hun jaarrekeningen en tussentijdse rapporten. Een erg veelzijdige baan dus. Ik leer elke dag wel iets nieuws!”

Wat wil je nog meer leren, de komende jaren?
“Daar kan ik kort over zijn: zoveel mogelijk! Er valt nog veel meer te leren van collega’s, maar daarnaast wil ik ook verder studeren. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn bachelor accountancy. Ik wil hierna graag de post-hbo-opleiding accountancy mkb volgen én mijn AA-titel behalen. Ik hoop me verder te ontwikkelen als een waardevolle sparringpartner en vertrouwenspersoon voor ondernemers.”

Stage bij accon■avm
Spreekt het verhaal van Masoud je aan? En wil je ook stagelopen bij accon■avm? Bekijk het overzicht van alle stagevacatures. Ook als jouw droomstage er niet bij zit, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. We kijken graag samen met jou naar een passende uitdaging.

Ontdek onze vacatures