Vitaliteit: zorg goed voor jezelf, je hebt er maar één van

Vitaliteit: zorg goed voor jezelf, je hebt er maar één van

2020-09-22

3 min leestijd | Stories

Ik heb een fantastisch leven. Na een gelukkige jeugd en een gezellige middelbare schooltijd heb ik een onvergetelijke studententijd gehad. Ik woonde in een studentenhuis met zeven meisjes, mijn studie ging me goed af en naast een actief verenigingsleven had ik ook meerdere bijbaantjes, onder andere in de horeca. Na mijn studie ging ik zeven maanden naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Borrels en feestjes
Toen begon mijn carrière bij Randstad, waar ik werkte met vrouwelijke collega’s zoals ik. We combineerden heel hard werken met gezellige borrels en etentjes na werktijd. Veel vrienden heb ik aan deze tijd overgehouden. Mijn leven staat (nog steeds) in het teken van gezelligheid. Dit ging eerst gepaard met bier, chips en cola en ging later over in wijn, tapas en andere culinaire feestelijkheden.

Nu is het genoeg
Op een gegeven moment in 2011 woog ik 96 kilo. Toen dacht ik: nu is het genoeg. Ik heb een weegschaal gekocht (immers, resultaat is een van mijn drijfveren). Ik ben gezond en regelmatig gaan eten, stopte met regelmatig alcoholgebruik (dat scheelt ook in de borrelhappen die daar vaak mee gepaard gaan) en schreef op wat ik at. Dat zorgde voor een gestage afname in gewicht, waardoor ik na een maand of acht op 70 kilo uitkwam. Ik ben heel trots op deze prestatie die ik zelf én voor mezelf heb gerealiseerd.

Inspiratie door Joseph Oubelkas
De link met mijn huidige rol als Directeur HR en de huidige tijd is dat vitaliteit voor jezelf essentieel is. Je hebt alléén jezelf, dus je kan maar beter goed voor jezelf zorgen. Laatst zag ik nog een inspirerende videoboodschap van spreker Joseph Oubelkas hierover. Ik geloof oprecht dat vitale medewerkers meer tevreden zijn, betere resultaten halen en een betere werk-privébalans hebben.

Hoera, méér aandacht voor vitaliteit!
Daarom ben ik supertrots dat we binnen accon■avm de komende maanden veel aandacht aan vitaliteit besteden. Dit deden we natuurlijk al tijdens de lockdown, door tips te delen over thuiswerken, het managen van stress en de combinatie tussen in- en ontspanning.
Maar dat doen we nu nóg meer door aandacht te geven aan thema’s als ‘Hoe vitaal ben jij?’ en ‘Wat bieden wij je als werkgever op het gebied van vitaliteit?’. Zo bieden we vitaliteitscoaching voor iedere medewerker die dat wil, en hebben we ons gezondheidsmanagement en het bijbehorende instrumentarium opgefrist. En hier houdt het niet mee op, want we zijn bezig om voor het voorjaar van 2021 een aantal nieuwe thema’s en acties op dit gebied te formuleren.

Wens voor jou
Om het goede voorbeeld te geven heb ik vanochtend meteen de vitaliteitstest gedaan via de Stichting Gezondheid. Een aanrader, want zo’n test brengt altijd weer nieuwe inzichten en tips!
Voor nu wens ik iedereen – zeker vanwege COVID-19 – veel vitaliteit en gezondheid toe! Fijne Nationale Vitaliteitsweek!

Ontdek onze vacatures