Wat zijn nu écht de verschillen tussen een big four-kantoor en Accon avm?

Wat zijn nu écht de verschillen tussen een big four-kantoor en Accon avm?

2021-06-11

4 min leestijd | Stories

Door: Gert-Jan van Zwieten, Directeur Controlepraktijk bij accon■avm

Bijna zeventien jaar geleden begon ik als manager bij een big four-kantoor. In de tussentijd heb ik nog een tijd in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. En inmiddels werk ik sinds juni 2020 als Directeur Controlepraktijk bij accon■avm. Als ervaringsdeskundige weet ik dus goed wat het verschil is tussen werken bij een big four en werken bij accon■avm. Benieuwd? In deze blog deel ik mijn ervaringen.

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
Allereerst: beide type organisaties hebben pluspunten. Maar over het algemeen heb je bij een kleiner kantoor veel meer vrijheid. Bij accon■avm kun je voor een groot deel je eigen agenda bepalen. Dit biedt ook mogelijkheden voor een goede balans tussen werk, privé en eventuele scholing, is mijn ervaring.

Met de mate waarop je meer vrijheid krijgt, krijg je ook snel meer verantwoordelijkheid. Hier haal je namelijk zelf nieuwe aanvragen binnen. Zo ga ik binnenkort weer op de koffie bij een nieuwe klant. Als je bij een big four-kantoor werkt, kom je denk ik minder snel op die manier met mensen aan tafel.

Met ondernemers aan tafel
Maar het grootste verschil zit ‘m toch in de relatie met klanten. Bij het big four-kantoor werkte ik vooral voor grote klanten. En bij zulke grote bedrijven kom je niet gauw aan tafel te zitten met een directeur of CEO.

Bij accon■avm zit ik regelmatig met directeuren van mkb-bedrijven aan tafel. Dan ben je ook écht het aanspreekpunt voor de directie. Wat dat betreft zit je wat dichter bij het spreekwoordelijke vuur. Je bespreekt direct bepaalde adviezen, plannen of strategieën met de mensen die het voor het zeggen hebben.

Ruimte voor ontwikkeling
De vrijheid, verantwoordelijkheid en de relatie met klanten zijn wat mij betreft zaken die écht anders zijn bij een big four-kantoor dan bij accon■avm. Weet je nog niet zo goed wat bij je past? Dan nodig je ik uit om eens met onze recruiters in gesprek te gaan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden én doorgroeikansen.

Dat is trouwens ook het fijne aan accon■avm: je krijgt hier de ruimte om je ambities te verkennen en nieuwe dingen te leren. Wil je meekijken bij andere disciplines of je coachingsvaardigheden versterken? Dan biedt accon■avm hierin absoluut mogelijkheden. Door bijvoorbeeld trainingen te volgen via de accon■avm academy.

Jij bepaalt het tempo
Mijn ervaring is dat je bij accon■avm echt kan doorgroeien op je eigen tempo. Wil je snel doorgroeien, of liever eerst een paar jaar ervaring opdoen? Dan is dat geen probleem. Bij accon■avm is ruimte om jouw eigen groeipad te volgen.

Hiervoor krijg je een coach toegewezen, bij wie je altijd terechtkunt met vragen. Hier bespreek je ook je plannen binnen je vakgebied mee. Daarnaast heb je op kantoor natuurlijk je collega’s waar je op terug kunt vallen.

Training on the job is bij accon■avm dan ook heel erg belangrijk. Voor welke functie je ook kiest: je bent hier nooit uitgeleerd.

Word jij mijn nieuwe collega?
Denk jij dat het werken bij accon■avm bij jou past? Op verschillende vestigingen zijn we op zoek naar nieuw talent. Zo zijn mijn collega’s van de controlepraktijk in Goes op zoek naar een controleleider. Lees de vacature en solliciteer. Wellicht ontvang ik jou binnenkort als nieuwe collega!

Ontdek onze vacatures