Werken bij Accon avm in Zeeland: doorgroeien op je eigen tempo

Werken bij Accon avm in Zeeland: doorgroeien op je eigen tempo

2021-08-24

4 min leestijd | Stories

Door: Yordi Adriaansen, Assistent Accountancy

Na mijn studie wist ik het zeker: ik ga aan de slag in de accountancy. Met volop enthousiasme begon ik bij acconavm, als Junior Assistent Accountancy. Mede door de kansen die er lagen groeide ik snel door. accon■avm hielp mij om die kansen te benutten en om stap voor stap te groeien binnen het team. Graag deel ik mijn verhaal.

Terug naar mijn roots
Mijn studie aan de Tilburg University liep op zijn einde en ik bedacht wat ik erna wilde. Bleef ik in Tilburg wonen of ging ik terug naar mijn roots in Oostburg? Het laatste trok mij steeds meer. Helemaal toen ik er achter kwam dat er op 300 meter van mijn ouderlijk huis een kantoor van accon■avm zat. Ik trok de stoute schoenen aan en mailde of ik mocht langskomen voor een sollicitatie. Uiteindelijk begon ik in 2019 als Junior Assistent Accountancy.

Vanuit mijn stage bij een ander accountantskantoor was ik al bekend met de controlepraktijk, alleen kwam ik er toen achter dat dit niet mijn ding is. Ik wilde dichter bij de ondernemer staan en een meer adviserende rol vervullen. Alleen moest ik hiervoor wel helemaal onderaan beginnen bij accon■avm. Het samenstelwerk was namelijk nieuw voor mij. Toch werd mij vanaf het begin perspectief geboden in mijn loopbaan.

Doorgroeien op eigen tempo
Hoe snel je kunt doorgroeien ligt deels bij jezelf: pak je alles snel op of heb je wat meer tijd nodig? Als ik achteraf terugkijk naar mijn route, is het allemaal best snel gegaan. Ik wilde zo snel mogelijk, zoveel mogelijk leren. Gelukkig bood accon■avm mij die kans en begeleidde mijn teamleider me hierin. Zodat ik stap voor stap groeide in mijn functie.

Het vertrek van een collega bracht alles in een stroomversnelling. Hij ging met pensioen en had een aantal buitenlandse klanten in zijn portefeuille in de vakantiewoningenbranche. Omdat ik een goed gevoel heb voor vreemde talen, was het logisch dat ik het op zou pakken. Zo kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. En ging ik van geen klantencontact naar veel meer contact- en adviesmomenten met ondernemers.

Open cultuur
Natuurlijk lukte dit alleen met hulp van mijn teamleider en collega’s. Bij ons op kantoor is er echt een open cultuur: iedereen helpt elkaar als dat nodig is. Ik zeg dan ook vaak tegen nieuwe stagiairs of junior werknemers: als je een vraag hebt, stel ‘m meteen! Ik weet uit ervaring dat de drempel om iets te vragen soms best hoog kan zijn, maar je kunt beter hulp vragen dan eindeloos door blijven ploeteren. Je collega’s staan ook altijd voor je klaar om je te ondersteunen.

In de aankomende jaren zou ik graag meer stagiairs en junior werknemers begeleiden. Daarnaast heb ik zelf ook nog genoeg te leren. Tijdens tussentijdse gesprekken bespreek ik mijn ambities met mijn teamleider. Heb ik een specifieke wens, dan kijkt accon■avm mee naar wat daarvoor nodig is. Voor nu wil ik vooral nog zoveel mogelijk van mijn ervaren collega’s leren.

Is dit nog steeds wat ik wil?
Ik wilde altijd accountant worden, maar daarvoor moet ik mijn titel behalen. Soms twijfel ik of dat nog steeds is wat ik wil. Dit komt ook ter sprake tijdens mijn tussentijdse gesprekken met mijn teamleider. Ik weet dat als ik me toch wil laten bijscholen, accon■avm daar alle tijd en ruimte voor biedt. Daarnaast kun je intern ook nog allerlei cursussen en trainingen volgen aan de accon■avm academy.

Ook werken bij accon■avm?
Lijkt werken bij accon■avm je echt iets voor jou? Wij hebben verschillende vacatures openstaan voor onze kantoren in de regio Zeeland. Bekijk alle vacatures en solliciteer. Lees nog meer inspirerende verhalen van collega’s. Bijvoorbeeld het verhaal van Michiel Roest over werken bij accon■avm in Zeeland.

Ontdek onze vacatures