Werken bij Accon avm: de reden dat ik nog elke dag vanuit België naar Zeeland rijd

Werken bij Accon avm: de reden dat ik nog elke dag vanuit België naar Zeeland rijd

2021-11-03

4 min leestijd | Stories

Door: Annelies Buysse, Teamleider Samenstelpraktijk

Niet weten wat je ’s ochtends aantreft in je mailbox, planningen die veranderen en een divers klantportfolio. Als Teamleider Samenstelpraktijk anticipeer ik continu op het veranderlijke werkveld. En juist dat maakt mijn werk dynamisch en leuk. Ik vertel je er graag meer over in deze blog.

Online is de toekomst
Wat doe ik dan precies bij accon■avm? Vanuit het kantoor in Oostburg geef ik leiding aan de zeven collega’s en stagiaires van de Zeeuws-Vlaamse Samenstelpraktijk van accon■avm. Ik maak de planning, zorg dat alle klanten bediend worden en ondersteun collega’s waar nodig. Verder stel ik jaarrekeningen op voor onze grotere klanten.

En doe ik hun aangifte vennootschaps- en inkomstenbelasting. Een aantal klanten werkt nu met onze online pakketten. Handig, want zo hoeven ze niet ieder document naar mij op te sturen, maar werken we samen in een online omgeving. Ik ga bij klanten langs om ze uit te leggen hoe dit werkt. Het doet me goed dat steeds meer klanten dit doen, want online werken is de toekomst.

Meer dan een boerderij
Het leuke aan werken in deze regio vind ik vooral de afwisseling van het type klant. Ik werk in de agrarische sector, maar niet iedere klant is enkel boer. Sommigen hebben er bijvoorbeeld een (mini)camping naast, of een ontmoetingscentrum waar mensen kunnen eten en drinken. Ook voor die nevenbedrijven maak ik dan de jaarrekening op.

Wat leuk is, is dat je aan jaarrekeningen kunt zien dat klanten in het grensgebied wonen. Veel klanten leveren goederen aan België (vaak tarwe). Of verwerven producten als kunstmest en materialen uit het buitenland. Dat maakt mijn klanten toch net iets anders dan die van mijn collega’s elders in ons land.

Hoe het bloeit en groeit
De agrosector trekt me meer dan andere sectoren. Ik ben namelijk ook opgegroeid op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen. Met andere woorden: ik weet veel van wat klanten bezighoudt. Koopt hij bijvoorbeeld een nieuwe machine? Dan weet ik waarvoor die wordt gebruikt. Teelt hij een bepaald gewas? Dan weet ik hoe dat groeit en bloeit en hoe het wordt geoogst. Het maakt mijn werk niet alleen makkelijker, maar ik bouw daardoor ook een betere band op met mijn klanten.

Een andere handige bijkomstigheid is dat ik snel bepaalde ontwikkelingen hoor en zie. Soms heeft mijn vader het bijvoorbeeld over een nieuwe wet. Ik kan dan snel anticiperen richting mijn klanten, waardoor ik ze een stapje voor ben.

Persoonlijke band
Ik ben zelf dus geboren en getogen in Zeeland, maar woon nu in België. Toch zie ik mezelf nog niet zo snel in België werken. Ik vind het juist fijn om die band met het Zeeuwse te houden. Ik ken er het reilen en zeilen en ken sommige klanten zelfs persoonlijk of van gezicht. Dat is voor mij echt een meerwaarde in mijn werk. Gelukkig is het naar Oostburg maar een klein half uurtje rijden. En dat gaat altijd lekker snel, want er staat nooit file!

Kom een bolus eten!
Ik zou nog uren kunnen vertellen over mijn baan in Zeeland. Maar ik zou zeggen: kom zelf eens sfeer proeven. En met sfeer bedoel ik onze heerlijke bolussen, ha ha! We werken hier als collega’s met veel plezier samen. We verwelkomen je graag. Op onze website vind je alle vacatures in Zeeuws-Vlaanderen. Als je meer wilt weten over werken bij accon■avm in Zeeland, kun je vrijblijvend contact opnemen met onze recruiters. Of lees eens de blog van Yordi Adriaansen. En wie weet word jij binnenkort mijn nieuwe collega.

Ontdek onze vacatures