Werken bij Accon avm in Groningen: een vliegende start van je carrière

Werken bij Accon avm in Groningen: een vliegende start van je carrière

2021-06-04

4 min leestijd | Stories

Door: Hessel Lesterhuis, Junior Assistent Accountancy te Groningen

Meer afwisseling, uitdaging en carrièreperspectief: dat miste ik toen ik na mijn studie bij de klantenservice van een bank werkte. Ik waagde de stap en begon eind 2020 bij accon■avm in Groningen, als Junior Assistent Accountancy. Benieuwd hoe me dat bevalt, en of werken bij accon■avm ook iets voor jou is? Ik deel mijn ervaringen.

Training on the job
Ik heb trouwens geen accountancyopleiding gedaan, ik heb namelijk Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Na een jaar werken bij de klantenservice van een bank, kwam de vacature voor Junior Assistent Accountant bij accon■avm in Groningen op mijn pad. En na een vlotte sollicitatieprocedure kon ik meteen aan de slag op de samenstelpraktijk.

Best spannend, want ik had nog geen ervaring in het vak. Gelukkig kreeg ik direct een buddy toegewezen. Bij hem kan ik altijd terecht met vragen. Dit is overigens niet mijn leidinggevende. Ik vind dat ook wel prettig. Met je leidinggevende heb je toch een andere verstandhouding.

Het was erg fijn om iemand direct om hulp te kunnen vragen. Vooral de eerste maanden zaten ik en mijn buddy naast elkaar waardoor hij me alles kon uitleggen. En je hebt natuurlijk altijd je overige collega’s waar je op terug kan vallen.

Veel vrijheid en flexibiliteit
Ik voelde me snel op mijn plek bij accon■avm in Groningen. Er heerst hier een hele informele sfeer, iedereen is open en eerlijk naar elkaar. Er wordt serieus gewerkt, maar er is natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning.

Daarnaast krijg je bij accon■avm veel vrijheid, en kun je jouw werktijden tot op zekere hoogte flexibel inrichten.
In overleg is op dat vlak veel mogelijk bij accon■avm. Dat geldt niet alleen voor privéaangelegenheden, maar ook voor eventuele opleidingen die je naast jouw werkzaamheden voor accon■avm volgt. Er wordt echt proactief met je meegekeken naar wat voor jouw situatie het beste is.

Kleurrijk klantenportefeuille
Naast de vrijheid die ik krijg en de betrokkenheid die ik ervaar vanuit accon■avm, vind ik de afwisseling in mijn werk prettig. Ik ben vooral actief voor mkb-klanten in Noord-Nederland. Van restaurants tot sportbedrijven, je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in onze klantenportefeuille. Iedere sector heeft natuurlijk specifieke vraagstukken.

Naast dat ik het prettig vind werken, is het ook nog eens heel leerzaam. En het houd je scherp. Anders wordt het toch gauw een trucje dat je aan het herhalen bent, maar nu moet je echt scherp blijven omdat iedere klant weer om een andere aanpak vraagt.

Daarnaast word ik erg vrijgelaten als het gaat om klantcontact. Zo laten accountmanagers en adviseurs me regelmatig direct contact opnemen met klanten om te overleggen. Daar leer je natuurlijk het meest van.

Volop doorgroeimogelijkheden
Op die manier groei je bij accon■avm ook makkelijk door naar een hogere functie wanneer hier ruimte voor is. Door het contact met klanten, krijg je nóg meer feeling met klanten en de sectoren waar zij in werken. accon■avm bepaalt samen met jou een persoonlijk groeiplan, gebaseerd op jouw wensen en mogelijkheden. Je kan hier op je eigen tempo doorgroeien en allerlei cursussen en trainingen volgen aan de accon■avm academy.

Word jij mijn nieuwe collega?
Denk jij dat werken bij accon■avm écht iets voor jou is? Wij hebben verschillende vacatures openstaan voor het kantoor in Groningen. Bekijk alle vacatures en solliciteer. Of laat je inspireren door de verhalen van collega’s. Bijvoorbeeld het verhaal van Lisa Seegers, die een parttime uitdaging vond op het kantoor in Drachten.

Ontdek onze vacatures